Δωρεάν διαμονή σε 6 περιοχές στον κόσμο

Δωρεάν διαμονή και διακοπές με εθελοντική εργασία σε ξενοδοχεία, ξενώνες για καλλιτέχνες με έμπνευση ή όσους έχουν οικολογικές ανησυχίες. Η Βιβή Συργκάνη από το enallaktikos.gr, μας ταξιδεύει στα 6 αυτά μέρη -μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η δική μας Κέρκυρα.

Δωρεάν διαμονή σε 6 περιοχές στον κόσμο
Δωρεάν διαμονή σε 6 περιοχές στον κόσμο

Εναλλακτικός τουρισμός, δωρεάν διαμονή, εναλλακτικές διακοπές σε ολόκληρο τον κόσμο με βάση την ανταλλακτική – κοινωνική οικονομία και την εθελοντική εργασία.
Για σχεδόν 30 χρόνια, η Helga de Silva Blow Perera, η φιλόξενη ιδιοκτήτρια του Helle’s Folly, ενός boutique ξενοδοχείου 30 δωματίων με θέα την πόλη της Kandy της Σρι Λάνκα, δημιουργεί ονειρεμένες τοιχογραφίες στους τοίχους του ξενοδοχείου της.  Το 1988, άρχισε να ζωγραφίζει το ξενοδοχείο – την εποχή που τη διεύθυνση είχαν οι γονείς της – μετά το διαζύγιο με τον δεύτερο σύζυγό της και ενώ ακόμα προσπαθούσε να συνέλθει από την αυτοκτονία του πρώτου, του Βρετανού συγγραφέα και ιστορικού, Jonathan Blow.
“Ο πατέρας μου πρότεινε να την ξεδιπλώσω”, λέει η Helga στην Guardian αναφερόμενη στη θλίψη της. Έβαψε ένα δωμάτιο μαύρο. Η Helga ανακάλυψε μια μορφή αυτοθεραπείας στην τέχνη. Οι τοίχοι σύντομα καλύφθηκαν από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι με ψυχεδελικά λουλούδια, ζώα, διαβόλους και εικόνες λαϊκών χορευτών. Το 1994, η Helga κληρονόμησε το κατάλυμα και έφτιαξε το δικό της ξενοδοχείο. Καθώς η καλλιτεχνική φήμη της μεγάλωσε, οι επισκέπτες ρωτούσαν αν μπορούσαν να συνεισφέρουν. Πλέον, καλλιτέχνες φιλοξενούνται, στο κατά τ’ άλλα ακριβό ξενοδοχείο, δωρεάν αν έχουν όρεξη να ξετυλίξουν ελεύθερα το ταλέντο τους στους τοίχους του.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δωρεάν διαμονή σε 6 περιοχές στον κόσμο
Δωρεάν διαμονή σε 6 περιοχές στον κόσμο