Ταξιδεύω με φίλους

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» και το ταξίδι με φίλους μπορεί να αφήσει πικρές αναμνήσεις αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας.

Ταξιδεύω με φίλους
Ταξιδεύω με φίλους

Δεν είναι λίγες οι φορές που φιλίες τελειώνουν μετά από ένα ταξίδι. Για να μην βρεθείτε στην δύσκολη αυτή θέση και για να σώσετε φιλία και διακοπές, διαβάστε τα tips.

people-man-going-beach-trip-car-kids-cartoonΠριν από το ταξίδι

Ταξιδεύω με φίλους
Ταξιδεύω με φίλους

27a1-1 Μικρή ομάδα και παραπάνω από τέσσερα άτομα, μπελάς. Ο καθένας έχει τις δικές τους ιδέες και απόψεις και η πιθανότητα σύγκρουσης αυξάνεται καθώς η ομάδα μεγαλώνει. Δύσκολα θα ικανοποιηθούν οι επιθυμίες όλων με κίνδυνο από την ένταση και την γκρίνια να μην ικανοποιηθεί κανείς.
27a1-1 Προκαταβολή, βεβαιωθείτε και ξεκαθαρίστε ότι ο καθένας πληρώνει όλα τα έξοδα του όχι μόνο στο ταξίδι αλλά και στις προκρατήσεις.  
27a1-1 Αλλα γούστα και αν η παρέα δεν έχει το ίδιο στυλ στα ταξίδια μην…δηλώσετε συμμετοχή. Θα πρέπει να γνωρίζετε από την αρχή τι περιμένει ο καθ’ ένας από το ταξίδι και τι θέλει να κάνει.
27a1-1 Τα χρήματα μπορεί να είναι μια πηγή σύγκρουσης αν για παράδειγμα κάποιος από την ομάδα μπορεί να μην θέλει να ξοδέψει χρήματα για μουσεία, αξιοθέατα και να τρώει ψωμί με τυρί ή το αντίθετο, δηλαδή με αφθονία χρημάτων και εξόδων, τότε υπάρχει θέμα.   
27a1-1 Συχνά κάποιος από την παρέα έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα. Άλλος θέλει να δαπανήσει πολύ χρόνο για ψώνια, άλλος θα προτιμούσε να πάει σε μουσεία και αξιοθέατα κι άλλος να κάνει…ορειβασία. Την εξερευνητική διάθεση σας σε πόλη, βουνά ή ποτάμια κάποιοι μπορεί να την βρουν βαρετή. Μπορεί να μην σας αρέσει να χαλαρώνετε στην παραλία, αλλά για κάποιους ανθρώπους είναι ο ιδανικός τρόπος για να περάσουν την ημέρα.

Ταξιδεύω με φίλους
Ταξιδεύω με φίλους

27a1-1 Οσο κι αν δεν το πιστεύετε το φαγητό, μπορεί να μετατραπεί σε πονοκέφαλο. Ο ταξιδιώτης του προϋπολογισμού θα προτιμήσει ένα λιτό γεύμα, άλλος θέλει να φάει σε εστιατόριο, άλλος σε fast food και κάποιος άλλος από…το πιάτο σας, για να μην χαλάσει χρήματα.
27a1-1 Πρωί ή νύχτα; Θα ξυπνήσετε νωρίς για να πάρετε τους δρόμους νωρίς ή θα πίνετε μέχρι αργά σε κάποιο μπαρ; Το ωράριο είναι ένα θέμα που μπορεί να προκαλέσει πολλές τριβές αν κάποιοι θέλουν να μείνουν έξω έως αργά, ενώ οι άλλοι να πάνε νωρίς στο ξενοδοχείο.
27a1-1 Στυλ νυχτερινής διασκέδασης. Παμπ, κλαμπ, συναυλία  ή στο μπαρ του ξενοδοχείου να τα πίνετε με άλλους ταξιδιώτες;
27a1-1 Η…ταχύτητα ταξιδιού, είναι ένα θέμα. Ξεκαθαρίστε αν θα είναι αργός,  χαλαρός ρυθμός ή στο τρέξιμο για να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα.
27a1-1 Οργανωθείτε για να μην ψάχνετε τελευταία ώρα «τι θα κάνουμε σήμερα;».  Θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο ανά ημέρα σε μουσεία, αξιοθέατα, δραστηριότητες και εκδρομές. Στην περίπτωση που το αφήσετε στην τύχη για να αποφασίσετε επί τόπου, θα μεσημεριάσετε.
27a1-1 Η…αυτού προσωπικότητα και αν οι φίλοι σας είναι καταθλιπτικοί, νευρικοί, αρνητικοί, unadventurous, worriers, κ.λπ. που πάτε; Τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους μπορεί να προκαλέσουν πολλές τριβές. Αν κάτι σας ενοχλεί ήδη σ’ αυτούς τότε να είστε σίγουροι ότι θα σας φανεί 10 φορές πιο ενοχλητικό στην μια εβδομάδα που θα περάσετε μαζί τους.

people-man-going-beach-trip-car-kids-cartoonΚατά την διάρκεια του ταξιδιού

Ταξιδεύω με φίλους
Ταξιδεύω με φίλους

27a1 Ανεξαρτησία και δεν χρειάζεται να κάνουμε τα πάντα μαζί. Η καλύτερη συνταγή –από την εμπειρία μου- για να είναι όλοι ικανοποιημένοι και χωρίς παρεξηγήσεις.
27a1 Έξοδα και ο καθ’ ένας πληρώνει τα δικά του. Τυχόν «χρέη» ξεπληρώνονται πάντα την ίδια ημέρα.
27a1 Συμμετοχή στις αποφάσεις της ομάδας και εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που πρέπει να αλλάξει κάτι.
27a1 Χρόνος και αν είναι περιορισμένος θα πρέπει τα συμφωνηθέντα όρια να τηρηθούν με ευλάβεια. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο οι περισσότεροι αργούν στο πρωινό –ξυπνούν αργά- με κίνδυνο να χάσει η ομάδα το τρένο ή το αεροπλάνο.
27a1 Ευελιξία αν κάτι πάει στραβά. Και πάνω απ’ όλα καλή διάθεση στις τυχόν κακοτοπιές.
27a1 Chill-Out, ω ναι σε ταξίδι είστε, χαλαρώστε. Κάθε ομάδα θα έχει συγκρούσεις και να είστε έτοιμοι για υποχωρήσεις. Δεν είναι κρίμα να παγιδευτείτε σε…μάχη και να μην απολαύσετε την εκπληκτική πόλη που είστε;