Πανάκριβες ημέρες για ταξίδι, 2017

Ημερομηνίες που πρέπει να αποφεύγουμε για να ταξιδέψουμε το 2017. Events και εθνικοί εορτασμοί ανά χώρα εκτινάσσουν ζήτηση και τιμές στα ύψη. Για να μην την πατήσετε και για να οργανωθείτε, διαβάστε.

Πανάκριβες ημέρες για ταξίδι, 2017
Πανάκριβες ημέρες για ταξίδι, 2017

Είναι ημέρες “φωτιά” για την τσέπη αν ταξιδέψετε αυτή την χρονική στιγμή. Θα πληρώσετε πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια και δωμάτια σε ξενοδοχεία.

expensive

1 Απρίλιου η ΄Ανοιξη ξεκινά στο πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα. Συνήθως στην Ευρώπη μέχρι και τις 2 Απριλίου ζήτηση και τιμές είναι σε λογικά επίπεδα, κάτι που δεν ισχύει φέτος λόγω του Σαββατοκύριακου. Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε φέτος αυτές τις ημερομηνίες και δεν έχετε φροντίσει για φθηνά αεροπορικά και καταλύματα θα δυσκολευετείτε να βρείτε.
13 Απριλίου ακριβά εισιτήρια και ξενοδοχεία στην Ταϊλάνδη που γιορτάζεται το Songkran (με εκδηλώσεις έως τις 17 του μήνα), η παραδοσιακή Ημέρα Ευχαριστιών στον Βούδα και η Πρωτοχρονιά –με μπουγελώματα για να φύγει η «κακή τύχη».
16 Απριλίου, Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών. Προορισμοί  εσωτερικού και εξωτερικού σε μεγάλη ζήτηση και οι τιμές τσιμπημένες.

 

Πανάκριβες ημέρες για ταξίδι, 2017
Πανάκριβες ημέρες για ταξίδι, 2017

11 Μαίου, δύσκολη ημερομηνία για ταξίδι στην Νέα Υόρκη λόγω του “New York Marathon”. 50.000 δρομείς διασχίζουν τον Ατλαντικό για να συμμετέχουν στο New York Marathon.
27 Μαΐου και οι Ευρωπαίοι ξεχύνονται στις εξοχές. Γιορτάζουν την Spring Bank και αναζητούν τον ήλιο με 3ήμερη απόδραση.
3 Ιουνίου κι ένα άλλο χτύπημα στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Ημερομηνία που σηματοδοτεί την προ-καλοκαιρινή περίοδο για την Ευρώπη και Αμερική. Για να εξοικονομήσετε χρήματα ξεκινήστε το ταξίδι σας λίγες μέρες νωρίτερα.
20 Ιουνίου και μετά ξεχάστε τις φθηνές καλοκαιρινές διακοπές.  

Πανάκριβες ημέρες για ταξίδι, 2017
Πανάκριβες ημέρες για ταξίδι, 2017

23 Νοεμβρίου, Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Γιορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια σύμφωνα με την Αμερικανική κουλτούρα, όπως παρέλαση στο Μανχάταν και Εθνική Έκθεση Σκύλων. Σηματοδοτεί επίσης την ανεπίσημη έναρξη της περιόδου των διακοπών με την “Black Friday” για φθηνά ψώνια.
22 Δεκεμβρίου και πέρα τα Χριστούγεννα εκτινάσσουν τιμές και ζήτηση στα ύψη.

tips Μην ξεχνάτε ότι Παρασκευή και Κυριακή είναι συνήθως οι πιο ακριβές ημέρες της εβδομάδας για να ταξιδέψετε. Φθηνούς ναύλος θα βρείτε συνήθως Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο.