Έχασα την βαλίτσα μου κι αλήθεια λέω

Κι όχι μόνο έχασα την βαλίτσα μου που την πήρε μαζί με την δική του ένας αφηρημένος συνεπιβάτης, αλλά «έχασα και την…μπάλα» για το περιεχόμενο της. Εκτός από τα ρούχα μου έκανα το λάθος να βάλω μέσα κι ένα σκληρό δίσκο με σημαντικά έγγραφα της δουλειάς μου. Και φυσικά η αεροπορική εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη…

Έχασα την βαλίτσα μου κι αλήθεια λέω
Έχασα την βαλίτσα μου κι αλήθεια λέω

Όταν ταξιδεύεις όλα μπορούν να συμβούν. Χάθηκε η βαλίτσα μου (με priority check-in στην Γενεύη), που τελικά είχε προσγειωθεί μαζί μου στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Στο αεροδρόμιο όλα είναι διαρκώς σε κίνηση, ακόμα και οι αφηρημένοι.

Έχασα την βαλίτσα μου κι αλήθεια λέω
Έχασα την βαλίτσα μου κι αλήθεια λέω

Όλα καλά κι όλα ωραία, μέχρι που η πτήση από την παγωμένη Γενεύη προσγειώθηκε στην ηλιόλουστη Αθήνα. Κατά την πάγια τακτική μου βγήκα από τους τελευταίους από το αεροπλάνο (που δεν θα το ξανακάνω) και να ΄μαι σε λίγο στον ιμάντα αποσκευών όπου είχε ήδη ξεκινήσει η παραλαβή.

Έχασα την βαλίτσα μου κι αλήθεια λέω
Έχασα την βαλίτσα μου κι αλήθεια λέω

Από μπροστά μου παρέλαση από βαλίτσες πολύχρωμες, στιλάτες, κλασσικές, μεγάλες, μεσαίες, ακριβές, φθηνές, ταλαιπωρημένες, “του κουτιού” και η δική μου άφαντη. Και περίμενα, περίμενα…Εις μάτην κοίταζα διερευνητικά μέχρι που ο άδειος ιμάντας σταμάτησε πια να λειτουργεί κι είχα απομείνει μπροστά του μόνη και θυμωμένη. 

take-actionΚι όμως συνέβει

«Όχι, δεν μπορεί να μου έχει συμβεί αυτό», η συναισθηματική αντίδραση μου. Κι όμως μου είχε συμβεί. Δεν είχα χάσει απλά την βαλίτσα με τα ρούχα μου. Είχα χάσει την βαλίτσα μου και τα σημαντικά έγγραφα που βλακωδώς είχα βάλει εκεί. Και να πεις ότι δεν ήξερα; Ναι, γιατί όλοι σκεφτόμαστε “σιγά τώρα ποτέ δεν μου έχει συμβεί και δεν πρόκειται”. Αφού τελείωσα με τις προσευχές, τα ζεν ποιήματα και τα φιλοσοφικά ερωτήματα τύπου “αν είναι ανάδρομος ο Ερμής” ρεαλιστικά πια, πήρα τον δρόμο για «το κυνήγι του χαμένου θησαυρού». 

claim-your-lost-and-found-clipart-zq2txq-clipart-1024x950Θέλει κι η βαλίτσα την…selfie της

Απευθύνθηκα στο τμήμα απολεσθέντων  (Lost & Found), συμπλήρωσα μια αναφορά (Property Irregularity Report), έδειξα το απόκομμα εισιτηρίου με κολλημένο τον κωδικό της αποσκευής (Tag Number) και η επιχείρηση ανεύρεσης βαλίτσας ολοκληρώθηκε με την περιγραφή της και τον δειγματισμό –από κατάλογο- όπου υπέδειξα τον τύπο που αντιστοιχούσε η δική μου και με την επιβεβαίωση μου ότι δεν ήταν «στολισμένη» με αυτοκόλλητα από προηγούμενα ταξίδια -λόγος για να περιπλανηθεί ανά την υφήλιο. «Για καλό και για κακό, να βγάζετε και μία φωτογραφία με το κινητό, την βαλίτσα σας», η χρήσιμη υπενθύμιση-πληροφορία της ημέρας από τους υπεύθυνους. Η βαλίτσα ω ναι, έχει τελικά ταξιδέψει μαζί μου, με την ίδια πτήση Γενεύη-Αθήνα, αλλά δεν υπάρχει πουθενά.

wrongΤο λάθος μου

Η αγωνία μου, “στο κόκκινο” για τον σκληρό δίσκο με τα σημαντικά έγγραφα αφού καμία αεροπορική εταιρεία δεν σε αποζημιώνει, για τα σημαντικά που έβαλες στην βαλίτσα σου. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν φέρουν καμία ευθύνη για απώλεια σε υγρά, είδη αξίας ή αντικείμενα των οποίων η απώλεια μπορεί να προκαλέσει ζημιά,  χρήματα, κοσμήματα, ασημικά, έγγραφα διαπραγματεύσεων, χρεόγραφα, tablets, laptops, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, εταιρικά έγγραφα, γενικώς αντικείμενα αξίας, χειρόγραφα, συνταγογραφούμενα φάρμακα και άλλα. 

attΔιάβασε

Διαβάσε με προσοχή την λίστα της αεροπορικής εταιρείας που ταξιδεύεις για τα αντικείμενα που δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση απώλειας της βαλίτσας. Για την βλακεία μου με τα έγγραφα στον σκληρό, με έβριζα από μέσα μου. «Πάρε τ’ αυγό και κούρευτο» κι εγώ πήρα τον δρόμο για το σπίτι μου…απογοητευμένη από την υπόθεση βαλίτσα. Οι ελπίδες μου στο Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού αποσκευών ή στην όποια αποζημίωση (για τα ρούχα, τα παπούτσια και τα καλλυντικά μου) αφού με την δήλωση απώλειας- κατέθεσα και έγγραφη αξίωση αποζημίωσης (η οποία διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία).  

icon_Supplier_Relationship_ManagementΟ αφηρημένος…

Δεν πήγε μακριά η βαλίτσα μου. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα με ενημέρωσαν ότι βρέθηκε. Ήταν σ’ ένα σπίτι στον Χολαργό και αύριο θα βρίσκονταν στο δικό μου. Ενας αφηρημένος συνεπιβάτης στην πτήση μου, μαζί με την δική του βαλίτσα, πήρε και την δική μου. 

Έχασα την βαλίτσα μου κι αλήθεια λέω
Έχασα την βαλίτσα μου κι αλήθεια λέω

Κλασικά λάθη αφηρημένων επιβατών που πολλές φορές μπορεί και να κοστίσουν. Για μένα ήταν η πρώτη φορά μετά από τόσες ώρες «στον αέρα». Μου συνέβη το ανεξέλεγκτο -που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας- σε ένα μέρος που όλα είναι προγραμματισμένα. Τουλάχιστον ας γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αν συμβεί συνιστώ υπομονή και εύχομαι καλή τύχη -γιατί μέσα στην ατυχία μου ήμουν τελικά τυχερή. 

Για να μην χάσετε την βαλίτσα ή τι πρέπει να κάνετε αν την χάσετε δείτε εδώ.
Βρείτε την χαμένη βαλίτσα σας στο διαδίκτυο εδώ.