Ζω το ταξίδι αλλιώς

Ζήσε το ταξίδι αλλιώς και ξέχνα ότι ήξερες μέχρι σήμερα. Απελευθερώσου από τα στερεότυπα που θέλουν τον ταξιδιώτη περαστικό από κάθε προορισμό, έχοντας γεμίσει με εικόνες μόνο από τα διάσημα αξιοθέατα. Εxperiential travel και οι πραγματικές εμπειρίες κάνουν τα ταξίδια μοναδικά και ανεκτίμητα.

london
Ζω το ταξίδι αλλιώς

Σε κάθε ταξίδι αναζητώ την εμπειρία αλλά με ασφάλεια. Μ’ αρέσει να γίνομαι ένα με τους ντόπιους, να μπαίνω στην κουλτούρα τους και πολλές φορές και στα σπίτια τους που με καλούν. Ζω το ταξίδι αλλιώς, εξερευνητικά και με αντίσταση στον πειρασμό του προγραμματισμού. Πάρε ιδέες και αυτοσχεδίασε.

aa

ziseallios
Ζω το ταξίδι αλλιώς

Αφού χόρτασες από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα βάλε στα σχέδιά σου και μία διαφορετική εμπειρία. Ρώτα τους ντόπιους τι είναι αυτό που πρέπει να ζήσεις στην περιοχή τους. Ανακάλυψε τις μυστικές γωνιές και τα αξιοπερίεργα της πόλης με την βοήθειά τους.

aa1

doreandiakopes_roula
Ζω το ταξίδι αλλιώς

Ο ιδανικός τρόπος να πάρεις μια ιδέα για την έκταση της πόλης και να γνωρίσεις τις γειτονιές της είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς μετρό, λεωφορείο, τραμ. Πάρε ένα χάρτη, μην διαστάσεις να ρωτήσεις για βοήθεια και καλή περιήγηση. Και το νου σου οι πορτοφολάδες είναι παγκόσμιο είδος.

aa2

doreandiakopes
Ζω το ταξίδι αλλιώς

Βόλτα στα στενά της γειτονιάς εκεί γύρω. Χάζεψε πολύχρωμα σπίτια, βιτρίνες, δες καφέ, εστιατόρια, μανάβικα, αγόρασε γλυκό από τον φούρνο ή φρέσκο ψωμί. Στην γειτονιά θα αφουγκραστείς τους ρυθμούς της καθημερινότητας των κατοίκων.

aa3

doreandiakopes_eat
Ζω το ταξίδι αλλιώς

Ρώτησε τους ντόπιους για το αγαπημένο τους στέκι για φαγητό στην γειτονιά, τις τιμές του και ετοιμάσου για γαστρονομικές τοπικές απολαύσεις. Απέφυγε να πάρεις την πληροφορία αυτή από την ρεσεψιόν γιατί έχεις πολλές πιθανότητες να καταλήξεις σε “τουριστάδικο” στέκι. Η αυθεντική εμπειρία στις γεύσεις είναι το συν στο ταξίδι.

aa4

Ζήσε το ταξίδι αλλιώς
Ζω το ταξίδι αλλιώς

Αν το ταξίδι σου ο προορισμός είναι μία πόλη απόδρασε με μία μονήμερη κοντινή εκδρομή. Σε άλλη πόλη, χωριό ή προάστιο σίγουρα θα έχεις κερδίσει μία εμπειρία παραπάνω. Ακόμα κι αν χρειαστεί ξαναγίνεις και πάλι παιδί. Γιατί όχι;

aa5

konstantopoulou
Ζω το ταξίδι αλλιώς

Εντάξει δεν λέμε για εντατικά, αλλά μία-δυο λέξεις. Διάβασε τα βασικά. Αν κάτι ξέρεις είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσουν την προσπάθεια σου. Ένα λεξικό τσέπης καλό θα είναι να υπάρχει πάντα μαζί.

aa6

roula_konstantopoulou
Ζω το ταξίδι αλλιώς

Αν θεωρείς ότι είσαι ασφαλής απενεργοποίησε το GPS του smartphone σου και “εξαφανίσου” έτσι ένα απόγευμα χωρίς πρόγραμμα στην πόλη. Είναι ο καλύτερος τρόπος να εξοικειωθείς με την περιοχή.