Φυλές ταξιδιωτών από το μέλλον

Είναι οι ταξιδιώτες από το μέλλον για ταξίδια με χαλάρωση ή με περιπέτεια.


Ταξίδια προγραμματισμένα από νωρίς ή της τελευταίας στιγμής για ταξιδιώτες με…έμπνευση;
Τις νέες φυλές των τουριστών που θα κυριαρχήσουν και θα επηρεάσουν τον τρόπο των ταξιδιών μέχρι και το 2030 σκιαγραφεί έρευνα της Amadeus η οποία στήριξε τις προβλέψεις της στις καταναλωτικές έρευνες της Future Forecast.

Φυλές τουριστών από το μέλλον
Φυλές ταξιδιωτών από το μέλλον και το τουριστικό πρακτορείο “τρέχει” για όλα.

Simplicity Searchers
Τype of experience: convenience.

Εχουν χρήματα αλλά δεν έχουν χρόνο, θέλουν να “έχουν το κεφάλι τους ήσυχο” και απευθύνονται σε τουριστικά πρακτορεία για την οργάνωση του ταξιδιού. Λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητας τους αναζητούν ταξίδια διαφυγής, ξεκούρασης και αναζωογόνησης με ανέσεις και αδιαφορούν για τον πολιτισμό του προορισμού.

Οι φυλές των τουριστών
Φυλές ταξιδιωτών από το μέλλον με τα ηθικά κριτήρια σε πρώτο πλάνο για τις αποδράσεις

Ethical Travelers
Τype of experience: ecological.
Τα ηθικά κριτήρια σε πρώτο πλάνο για το πλάνο τις απόδρασης. Περιβάλλον και πολιτικοοικονομικές συνθήκες διαμορφώνουν τις επιλογές του προορισμού τους. Ταξίδια με νόημα, σκοπό και αλτρουιστικκή διάθεση. Κίνητρα ο εθελοντισμός, η ανάπτυξη μιας κοινότητας και οι οικολογικά βιώσιμες δραστηριότητες στις διακοπές τους. Ταξιδευτές που θέλουν να πιάσουν “τόπο τα χρήματα” τους ενισχύοντας με προσφορά την τοπική οικονομία. Επιλέγουν να μετακινούνται με μέσα που μειώνουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Τύποι ταξιδιωτών
Φυλές ταξιδιωτών από το μέλλον και ταξίδι=κοινωνική αναγνώριση σε social media

Social Capital Seekers
Τype of experience: luxury productivity.
Το ταξίδι τους ξεκινά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ίντερνετ. Η κοινωνική αναγνώριση για το ταξίδι παίζει σημαντικό ρόλο. Γνωρίζουν την γοητεία που ασκούν οι κοσμογυρισμένοι και εκμεταλλεύονται στο έπαρκο το παιχνίδι στα social media. Οι προορισμοί στην περίπτωσή τους επιλέγονται ως επί το πλείστον με βάση τις ευκαιρίες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι φυλές των ταξιδιωτών
Φυλές ταξιδιωτών από το μέλλον:Luxury and wellness

Reward Hunters
Τype of experience: luxury and wellness.
Ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τον εαυτό τους και άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν “πνευματικοί ταξιδιώτες”, οι οποίοι μισούν την ταλαιπωρία. Αναζητούν αγχολυτικές καταστάσεις -για να ξεφύγουν από την σκληρή δουλειά τους- που θα τους χαρίσουν στιγμές αυτοβελτίωσης. Η “ευεξία” λέξη κλειδί γι’ αυτή την φυλή ταξιδιωτών.

Τύποι ταξιδιωτών
Φυλές ταξιδιωτών από το μέλλον και ένα με τους ντόπιους

Cultural Purists
Τype of experience: local
Οτι αυθεντικό τους κάνει “κλικ”. Δεν επιλέγουν ποτέ τουριστικά θέρετρα που πήζουν από ορδές τουριστών. Επιλέγουν “άγνωστους” προορισμούς και λατρεύουν την επαφή με την τοπική κουλτούρα και τον πολιτισμό του προορισμού. Ταξιδεύουν off the beaten-track. Ο σχεδιασμός δεν είναι συχνά μέρος της διαδικασίας του ταξιδιού. Λατρεύουν την περιπέτεια και επιλέγουν με το ένστικτό τους.

Φυλές ταξιδιωτών
Φυλές ταξιδιωτών από το μέλλον, δουλειά ή οκογενειακή υποχρέωση απολαμβάνουν το ταξίδι.

Obligation Meeters
Τype of experience: productivity
Ταξιδεύουν λόγω υποχρεώσεων. Για δουλειά ή για οκογενειακή υποχρέωση απολαμβάνουν το ταξίδι. Λατρεύουν την ευκολία, την άνεση και την τεχνολογία που κάνει την ζωή τους καλύτερη στο ταξίδι. Και μία και οι υποχρέωσεις επιλέγουν τον προορισμό τους οι ίδιοι επιλέγουν να ζήσουν την εμπειρία στο έπαρκο.