Εργασία και διακοπές σε WorkCamp

Καλοκαιρινές διακοπές σε WorkCamp με εθελοντική εργασία λίγων ωρών για όσους θέλουν να ζήσουν όχι σαν τουρίστες αλλά σαν φιλοξενούμενοι, να γνωρίσουν τους κατοίκους περιοχών, τα ήθη και τον πολιτισμό τους.

 

Εργασία και διακοπές σε WorkCamp
Εργασία και διακοπές σε WorkCamp
Η ταξιδιωτική τάση value for money με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε φίλους και να ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες σε όλο τον πλανήτη με αυτό τον διαφορετικό τρόπο διακοπών. Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Νότια Αμερική κάπου θα υπάρχει μία δραστηριότητα στα μέτρα σας, από το βοηθήσετε στην αναστήλωση ενός ιστορικού κτιρίου μέχρι να διοργανώσετε ένα φεστιβάλ. 

wc2 Πώς; Πού; 

Η μη κυβερνητική οργάνωση Elix, είναι ένας από τους βασικούς φορείς διαχείρισης 2.500 εθελοντικών προγραμμάτων σε Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα οποία συνδυάζονται με διακοπές. 

workcamp

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται μόλις στα 100€ και καλύπτει τη διαμονή, την πλήρη σίτιση και την 24ωρη υποστήριξη απο εκπαιδευμένους ομαδάρχες.

wc3Αν θέλετε να ζήσετε σαν ντόπιος για ένα διάστημα στην Ευρώπη, να γεμίσετε εμπειρίες και να βοηθήσετε σε έργα, ρίξτε μια ματιά στα προγράμματα που “τρέχουν” αυτό το διάστημα.

Εργασία και διακοπές σε WorkCamp
Εργασία και διακοπές σε WorkCamp

 wc1 Ιταλία 

Make it blue, στο Αμάλφι της νότιας Ιταλίας από 03/07/15 έως 17/07/15. Συμμετοχή σε πρόγραμμα για τον καθαρισμό της ακτής, παροχή βοήθειας στους λουόμενους και δραστηριότητες για παιδιά με στόχο ενημέρωση και εκπαίδευσή τους για το περιβάλλον. Οι εθελοντές θα ασχολούνται 5-6 ώρες την ημέρα για 6 ημέρες την εβδομάδα. Ο δήμος της περιοχής προσφέρει και ένα δωρεάν εισιτήριο για το κοσμοπολίτικο νησί Capri.
Macchiagodena- Isernia 2015 SENIOR II  στην Ιταλία, από 19/07/15 έως 01/08/15, για ηλικίες 45+. Στην “απομονωμένη” πόλη την Macchiagodena – Isernia οι εθελοντές θα υλοποιήσουν εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης της αυλής στην εκκλησία της πόλης.

 

Εργασία και διακοπές σε WorkCamp
Εργασία και διακοπές σε WorkCamp
 

wc1 Γαλλία

The wall near St Pierre Church, στην πόλη La Ferte Alais λίγο έξω από το Παρίσι από 25/07/15 έως 15/08/15. Συμμετοχή σε πρόγραμμα αναστήλωσης του περιβόλου της εκκλησίας και των πλινθόκτιστων τοίχων. Η εκκλησία αποτελεί μνημείο προστατευόμενο από την χώρα και οι εργασίες θα γίνονται με την συνδρομή εξειδικευμένων τεχνιτών.
The Peace Relay, στην πόλη Boissy La Riviere λίγο έξω από το Παρίσι από 18/08/15 έως 04/09/15. Περιβαλλοντικό εθελοντικό πρόγραμμα που στόχο έχει να αναδείξει τη περιοχή.
Gouaix στην περιοχή του Ile de France από 2/09/15 έως 16/09/15. Πρόγραμμα για την προστασία της πανίδας και χλωρίδας σε ένα υγροβιότοπο και κατασκευή πλωτών εξεδρών που θα είναι οι σταθμοί παρατήρησης του πάρκου.
Pelissanne 1 στα βόρεια της Μασσαλίας (στη μέση της Προβηγκίας) από 15/07/15 έως 29/07/15, για ηλικίες 15-17. Πρόγραμμα αποκλειστικά για εφήβους που θα βοηθήσουν στην αναστήλωση του παλιού μύλου Costes που χτίστηκε το 1775 και θα γνωρίσουν την ιστορία την γύρω περιοχής. Το Pelissanne είναι ένα τυπικό χωριό της περιοχής της Προβηγκίας γεμάτο ζωή το καλοκαίρι.
elix
Εργασία και διακοπές σε WorkCamp

wc1 Τσεχία 

Conserve the Remains of Castle Cimburk, στην πόλη Pilsen, ανατολική Τσεχία από 13/07/15 έως 26/07/2015. Πρόγραμμα αναστήλωσης κάστρου της περιοχής στο δάσος του βουνού Chriby, περιοχή αρκετά απομονωμένη από τον πολιτισμό. Δουλειά χειρονακτική και απαιτητική σωματικά.  

wc1 Ρωσία

Share your energy στην νότια Ρωσία κοντά στο Sochi, πρόγραμμα μέσης διάρκειας από 10/07/15 έως 07/08/15. Σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας, οι εθελοντές καλούνται να οργανώσουν διάφορα εκπαιδευτικά “παιχνίδια” για παιδιά ηλικίας 10 έως 16 ετών.

attΓια πληροφορίες σχετικά με WorkCamp της Elix, εδώ