Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη

 

Στην Ρώμη δωρεάν dolce vita.

Πέρα από το ταξίδι στον χρόνο στο Κολοσσαίο, τoν μεγαλύτερο θόλο του κόσμου στο Πάνθεον, να πετάξετε το νόμισμα σας στην Φοντάνα Ντί Τρέβι, περατζάδες στην Αππία οδό, επίσκεψη στο Macro Testaccioή την καταπράσινη όαση της Villa Borghese ανακαλύψτε μαζί μας τις δωρεάν άγνωστες ή λιγότερο γνωστές πτυχές της Ρώμης. 

Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
 
images Απολαύστε δωρεάν συναυλίες, δείτε σινεμά, εκθέσεις καλλιτεχνών, μουσεία, παράξενα αξιοθέατα, κάντε πικ νικ, περπατήστε στις πιο ψαγμένες γειτονιές της και δείτε την θέα στην πόλη από ψηλά.
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και βόλτες, βόλτες
 

giffreeΜια βόλτα…

Στο βιομηχανικό παρελθόν της Ρώμης στην Piazza Orazio Giustiniani, στην περιοχή Testaccio της Ρώμης που ήταν μέχρι το 1970 τα σφαγεία της πόλης. Σήμερα, στα πάλαι ποτέ βιομηχανικά κτίρια θα βρείτε σύγχρονη γκαλερί τέχνης, μουσικό σχολείο, υπαίθρια αγορά με βιολογικά προϊόντα. Happening της περιοχής οι συναυλίες από τους μαθητές του Μουσικού σχολείου και οι υπαίθριες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και εναλλακτικές προσφορές
 

Πολιτισμός, ερείπια και φιλοζωικό project

Αν είστε ζωόφιλοι συνδυάστε πολιτισμό και ζωοφιλία στα ερείπια τεσσάρων Ρωμαϊκών ναών και του Θεάτρου Πομπήιου στο Largo di Torre Argentina, στο πιο κλασικό…ιερό για γάτες στον κόσμο, στην Via di Torre Argentina. Από τα πιο παράξενα αξιοθέατα της πόλης, με άτυπο καταφύγιο για γάτες στην περιοχή που εικάζεται ότι έχει δολοφονηθεί ο Ιούλιος Καίσαρας. 
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και γατίσια…ζωή
 
Στο Torre Argentina Cat Sanctuary μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά, gadgets, να δώσετε μία δωρεά για την ενίσχυση του καταφυγίου των χαριτωμένων τετράποδων ή να υιοθετήσετε μία ψιψίνα “εξ’ αποστάσεως” με μηνιαία συνδρομή.
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
 

Αέρας μποέμ 

Εξερευνήστε την μποέμ συνοικία Monti. Ένα όμορφο μυστικό κομμάτι στην καρδιά της πόλης, μία ανάσα από το Κολοσσαίο. Μία γοητευτική παλιά γειτονιά της πλανεύτρας Ρώμης -που ζουν διανοούμενοι και καλλιτέχνες- κρυμμένη μπροστά στα μάτια μας στον πιο τέλειο…γάμο της νεοτερικότητας με την ιστορική γοητεία. 
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και μποέμ γειτονιές
 
Γεμάτη funky μπαρ, gourme τρατορίες και μαγαζιά εναλλακτικής μόδας και αξεσουάρ από ανερχόμενους σχεδιαστές, από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης.
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
 

Η Μονμάρτη της Ιταλίας

Στην Εβραϊκή γειτονιά, μία ατμοσφαιρική περιοχή,με καταστήματα τεχνητών, μαγαζιά με vintage ρούχα και τρατορίες.
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και βόλτες στην Trastevere
 
Περπατήστε στα όμορφα πλακόστρωτα δρομάκια της Trastevere, την Μονμάρτη της Ιταλίας και θαυμάστε τα μεσαιωνικά σπίτια, τις εκκλησίες στη δυτική όχθη του Τίβερη. Εκεί, αναζητήστε και το μικρότερο σπίτι σε όλη την Ιταλία, μεσαιωνικής κατασκευής του 12ου αιώνα. 
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη στην αυθεντική παλιά πόλη
 
Όμορφα καφέ και μπαράκια σε μία ζωντανή γειτονιά, η αυθεντική παλιά Ρώμη. Εκεί, θα δείτε και την μαρμάρινη πλάκα στη μνήμη του σκηνοθέτη “Spaghetti Western”, Σέρτζιο Λεόνε, που μεγάλωσε στην οδό Viale Glorioso.
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και πικ νικ στην φύση
 

Πικ-νικ στους καταρράκτες της Ρώμης

Καταρράκτες, συντριβάνια και είμαστε στο μεγαλύτερο πάρκο της Ρώμης στους κήπους Villa Doria Pamphilj ιδανική τοποθεσία για πικ-νικ.
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και δωρεάν σαρωτική θέα
 

Σαρωτική θέα

Αν αναζητάτε απολαυστική θέα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον λόφο Gianicolo (περιοχή Trastevere). Ο λόφος προσφέρει συναρπαστική…σαρωτική θέα της “Αιώνιας Πόλης” μέρα ή νύχτα με το μάτι να “χάνεται” στον Τίβερη, ανάμεσα σε τρούλους και καμπαναριά στο κέντρο της πόλης, τους κήπους Pincio της Villa Borghese και το Κολοσσαίο.
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη, ηχούν τα κανόνια
 
Κάθε μεσημέρι το κανόνι του λόφου ηχεί και το ακολουθούν καμπαναριά, μέρος μιας παράδοσης από το 1847 για την Ιταλική ανεξαρτησία. 
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και τέχνη
 

“World City”, παγκόσμια ειρήνη και τέχνη

Ανακαλύψτε το έργο του γλύπτη Hendrik Christian Andersen, Via Pasquale Stanislao Mancini 20,στο σπίτι του μία βίλα art-nouveau που έχει μετατραπεί σε μουσείο, όπου εκτίθενται περίπου 200 γλυπτά, 200 πίνακες και άλλα 300 έργα του. Μία ενδιαφέρουσα επίσκεψη αν σκεφτεί κανείς ότι το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του καλλιτέχνη είναι εμπνευσμένο από την ιδέα του για την τέλεια “World City” με την αρχιτεκτονική και τέχνη να επιφέρουν την παγκόσμια ειρήνη και τη διεθνή αρμονία. 
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και πολιτισμός
 
Η “World City” θα ήταν “μια πηγή που ξεχειλίζει γνώσεις οι οποίες τροφοδοτούνται από όλο τον κόσμο με βασικό άξονα την ανθρώπινη προσπάθεια για την τέχνη, την επιστήμη, τη θρησκεία, το εμπόριο, τη βιομηχανία και το δίκαιο”.
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και μουσεία
 

Μουσείο θεάτρου

Θεατρικό Μουσείο Burcardo, στην Via del Sudario. Θαυμάστε κοστούμια, φωτογραφίες και αντικείμενα στην συλλογή αφιερωμένη στην ιστορία του ιταλικού θεάτρου. Ανοιχτό για το κοινό από το 1932. 
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και ιταλικός κινηματογράφος
 

Χορτάστε…σινεμά

Για τους σινεφίλ και μόνο, στην πανέμορφη Villa Borghese Largo Marcello Mastroianni 1,με το Casa del Cinema στον πιο σύγχρονο κινηματογράφο της πόλης. Δωρεάν ταινίες από το πιο πρόσφατο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας και κλασικές. 
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και δωρεάν cine
 
Διαθέτει τρεις αίθουσες κινηματογράφου -με την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας προβολής και ήχου- δύο εκθεσιακούς χώρους, ένα βιβλιοπωλείο με βιβλία για τον κινηματογράφο, καφέ, εστιατόριο και ένα υπαίθριο θέατρο που χρησιμοποιείται και για προβολές από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο.
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και δωρεάν συναυλίες
 

Συναυλίες

Αργά μετά τις 10.00 το βράδυ για μπλουζ, τζαζ, ροκ, ντίσκο στο Big Mama, στην Vicolo di San Francesco a Ripa (περιοχή Trastevere), με δωρεάν είσοδο στα περισσότερα shows. Ένας από τους καλύτερους χώρους με ζωντανή μουσική στην πόλη και πολλές συναυλίες όλο τον χρόνο.
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη και δωρεάν ξεναγήσεις
 

Κλασσικός περίπατος

Για τα κλασσικά αξιοθέατα δωρεάν ξεναγήσεις με τα πόδια σε Angels of Bernini, Queen Margherita’s Τomb, Βig Trompe l’oeil, Piazza di Spagna, Pantheon και Trevi Fountain. Για να απολαύσετε την 2ωρη βόλτα στα σοκάκια της Ρώμης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εμφανιστείτε στην Piazza di Spagna στις 17:30 κάθε ημέρα της εβδομάδας (οτιδήποτε καιρό και να κάνει).
 
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
Δωρεάν Dolce Vita στην Ρώμη
 

Και δωρεάν είσοδος…

Την πρώτη Κυριακή του μήνα όλα τα κρατικά Μουσεία και τα Palazzo di Montecitorio, Κολοσσαίο, Παλατίνο και την τελευταία Κυριακή του μήνα τα Μουσεία του Βατικανού.

Για budget Ρώμη δείτε εδώ