Οδηγός αναζήτησης προσφορών Ryanair

 
Στο κυνήγι της αναζήτησης φθηνών εισιτηρίων της Ryanair, της εταιρείας που οι προσφορές τρέχουν στην κυριολεξία. Ποια η κατάλληλη μέρα και ώρα να αναζητήσετε τις προσφορές της; Ποιοι οι καλύτεροι μήνες; Έχει διαφορά αν κάνετε κράτηση για το Σαββατοκύριακο ή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας;
Οδηγός αναζήτησης προσφορών Ryanair
Οδηγός αναζήτησης προσφορών Ryanair
 

 Αναμφισβήτητα το ξημέρωμα της Τρίτης, είναι η κατάλληλη στιγμή για το κυνήγι των φθηνών εισιτηρίων αρκεί να ξεκινήσετε την αναζήτηση από την Δευτέρα. Μπερδευτήκατε; Διαβάστε τι συμβαίνει: Κάθε Δευτέρα πρωί η εταιρεία ανακοινώνει μια προσφορά για περιορισμένο αριθμό εισιτήριων, η οποία λήγει σε λίγες ώρες με την εξάντλησή τους.


Οδηγός αναζήτησης προσφορών Ryanair
Οδηγός αναζήτησης προσφορών Ryanair
 

 Την τρέχουσα προσφορά θα την βρείτε στην κεντρική φωτογραφία στην αρχική σελίδα της Ryanair.
Για παράδειγμα,  βλέπουμε «Book till Monday midnight, Travel March-April». Η εταιρεία δηλαδή τρέχει από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, προσφορά ορισμένο αριθμό εισιτηρίων σε χαμηλές τιμές. Η προσφορά ανανεώνεται από το πρωί της Τρίτης με την ένδειξη «Book till Tbursday» και οι τιμές πέφτουν σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων. 
 Άρα, ψάχνουμε την Δευτέρα τα μεσάνυχτα για την προσφορά και αν η τιμή είναι υψηλή δοκιμάζουμε τα χαράματα της Τρίτης.  

Οδηγός αναζήτησης προσφορών Ryanair
Οδηγός αναζήτησης προσφορών Ryanair

☞ Μία άλλη καλή μέρα για φθηνά εισιτήρια στην Ryanair είναι η Παρασκευή, αλλά μην περιμένετε και θαύματα αν θέλετε να ταξιδέψετε σε μήνες αιχμής όπως Ιούλιο ή Αύγουστο.
 Έχετε κατά νου ότι γενικά φθηνές πτήσεις θα πετύχετε μετά τις 7 Ιανουαρίου, Φεβρουάριο (με εξαίρεση  κοντά του Αγίου Βαλεντίνου), Μάρτιο, Σεπτέμβριο, 1 με 15 Νοεμβρίου και αντίστοιχα Δεκεμβρίου.
 Καλές προσφορές (με διάρκεια δύο εβδομάδων) θα πετύχετε στην Ryanair στα μέσα Ιανουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου, Σεπτεμβρίου, Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου.
 Γνωρίζοντας πότε ξεκινά η πώληση και η άμεση αντίδραση σας είναι τα κλειδιά για να πετύχετε χαμηλές τιμές.

 
Οδηγός αναζήτησης προσφορών Ryanair
Οδηγός αναζήτησης προσφορών Ryanair

 Αγνοείστε την ένδειξη της Ryanair για τις προσφορές «εφαρμοστέες ημέρες: Δευτέρα έως Πέμπτη». Φθηνά εισιτήρια μπορεί να πετύχετε Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή αρκεί να προλάβετε.
 Εκτός προσφορών οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την ζήτηση. Η τιμή δηλαδή μεταβάλλεται ανάλογα με τις θέσεις που έχουν πουληθεί. 

tipsΟ καθηγητής Οικονομικών Claudio Piga, σε πρόσφατη έρευνά του για το θέμα δήλωσε στην “SundayTimes” ότι «ο καλύτερος τρόπος για να ξεγελάσει κάποιος την τιμολογιακή πολιτική της Ryanair είναι να κλείσει εισιτήριο δέκα ημέρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης που επιθυμεί», το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «απελπιστικά ανακριβή» από εκπρόσωπο της εταιρείας. Η θέση του Claudio Piga δίνει την απάντηση στο πως κάποιος –που…κέρδισε το τζακπότ- αγόρασε πολύ αργότερα από εσάς φθηνότερα εισιτήρια για την ίδια πτήση. Οι τιμές βέβαια μετά το 10ήμερο ενδέχεται να αυξηθούν ακόμα και αν έχει γεμίσει το μισό αεροπλάνο. 

 
Οδηγός αναζήτησης προσφορών Ryanair
Οδηγός αναζήτησης προσφορών Ryanair
 

 Να έχετε κατά νου ότι οι προσφορές της εταιρείας αφορούν τους επόμενους 2-3 μήνες και ότι η ίδια προσφορά επαναλαμβάνεται για αρκετές εβδομάδες. Το κλειδί για τις χαμηλές τιμές είναι να γνωρίζετε ότι κάθε 2μηνο η Ryanair «τρέχει» προσφορά.  
 Επειδή η εταιρεία ανακοινώνει τις προσφορές της με Δελτίο Τύπου στα μέσα, εγγραφείτε στο newsletter της για να ενημερώνεστε πρώτοι.
 Και μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τα cookies στην αναζήτηση σας, γιατί σε νέα αναζήτηση θα βρείτε το συγκεκριμένο εισιτήριο ακριβότερο.