Παγίδες στις φθηνές πτήσεις


Αποφύγετε τις παγίδες στην φθηνή πτήση

Πολλές φορές έχουμε επισημάνει τον κίνδυνο να εκτιναχτεί η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου σας στα ύψη με την low cost ή την συμβατική εταιρεία (πολλές προσφέρουν φθηνούς ναύλους χωρίς αποσκευές για παράδειγμα) εταιρεία που επιλέξατε. Είτε από τις «κρυφές χρεώσεις», είτε από το 

Παγίδες στις φθηνές πτήσεις
Παγίδες στις φθηνές πτήσεις

κόστος μεταφοράς μόλις φτάσουμε στον προορισμό (αεροδρόμια στην άλλη άκρη της πόλης).

Χρυσός κανόνας: Υπολογίστε με “χαρτί και μολύβι” για να μειώσετε το κόστος.
Με τις προσφορές στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων να μας βομβαρδίζουν, επιβάλλεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Τα κρυμμένα κόστη καραδοκούν και είναι εύκολο να μας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού να τα πληρώσουμε πολύ περισσότερο από το ίδιο το εισιτήριο.

Παγίδες στις φθηνές πτήσεις
Παγίδες στις φθηνές πτήσεις

Προσέξτε:

  • Στην τελική τιμή να συμπεριλαμβάνονται οι επίναυλοι καυσίμων και οι φόροι.
  • Οι αποσκευές είναι μία «πικρή ιστορία» για όσους ταξιδεύουν με low cost εταιρείες και μπορεί να μας κοστίσουν και ένα…εισιτήριο ακόμα. Διαβάστε καλά για τις επιτρεπόμενες διαστάσεις των χειραποσκευών, το όριο βάρους τους και σε περίπτωση βαλίτσας δηλώστε την κατά την ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου αν θέλετε να γλυτώσετε το πρόστιμο.
  • Εκτυπώστε μόνοι σας την κάρτα επιβίβασης.  Οι εταιρείες low cost  χρεώνουν επιπλέον την εκτύπωση της στο αεροδρόμιο
  • Υπολογίστε το κόστος για να φάτε και να πιείτε κατά την διάρκεια της πτήσης.
  • Αν επιλέξουμε ηλεκτρονικά την θέση μας, σημαίνει έξτρα χρέωση σε εταιρείες low cost. Ορισμένες κρατούν μια συγκεκριμένη σειρά επιβίβασης στο αεροπλάνο για παράδειγμα όσοι κάνουν πρώτοι check-in, επιβιβάζονται πρώτοι.
  • Να υπολογίσουμε τους χρόνους άφιξης – αναχώρησης ώστε να μην περιφερόμαστε άσκοπα μέχρι το check in στο κατάλυμα.
  • Πολλές εταιρείες low cost  χρησιμοποιούν αεροδρόμια αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης (διάβασε εδώ). Η μετακίνηση μας λοιπόν από/προς αεροδρόμιο/πόλη ανάλογα με την απόσταση, τα μέσα και την ώρα, μπορεί να μας κοστίσει ακριβά.