Για να μην χάσετε την βαλίτσα

Μειώστε τις πιθανότητες να… ταλαιπωρηθείτε από την βαλίτσα σας

Χαμένη ή καθυστερημένη βαλίτσα και ο πόνος του τουρίστα. Το να χάσετε την βαλίτσα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθ’ ένα μας στα αεροπορικά ταξίδια.
Κι όμως υπάρχουν κόλπα να μειώσετε τις πιθανότητες μιας ταλαιπωρίας του είδους, αλλά και στην κακιά ώρα να μην μείνετε χωρίς τα απαραίτητα. 

Για να μην χάσετε την βαλίτσα
Για να μην χάσετε την βαλίτσα

bagg Για να μην χάσετε την βαλίτσα

medium-idea-33-3-15037Μην τσεκάρετε την βαλίτσα σας την τελευταία στιγμή.
medium-idea-33-3-15037Τσεκάρετε αν το απόκομμα των αποσκευών που δίνει η υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας με το εισιτήριο αναφέρει σωστά όλα τα στοιχεία της πτήσης.
medium-idea-33-3-15037Προσπαθήστε να ταξιδεύετε με μία αεροπορική εταιρεία.
medium-idea-33-3-15037Αποφύγετε τις σύντομες μετεπιβιβάσεις, ώστε σε περίπτωση καθυστέρησης της πτήσης να είστε καλυμμένοι.
medium-idea-33-3-15037Μην ξεχάσετε το καρτελάκισε φανταχτερά χρώματα ώστε να ξεχωρίζει-με όλα τα στοιχεία σας, κινητό τηλέφωνο και e-mail ή ακόμα και φωτοτυπία των εισιτηρίων σας –ώστε σε περίπτωση που χαθεί να εντοπίσουν σύντομα τον προορισμό της.
medium-idea-33-3-15037Κολλήστε μια κάρτα με τα στοιχεία σας και στο εσωτερικό της βαλίτσας.

Για να μην χάσετε την βαλίτσα
Για να μην χάσετε την βαλίτσα

 

medium-idea-33-3-15037Βάλτε στην αποσκευή σας αναγνωριστικό σημάδι π.χ. φανταιζί κορδέλες, ταινίες
medium-idea-33-3-15037Πριν παραδώσετε την βαλίτσα σας φωτογραφίστε την με το κινητό σας.
medium-idea-33-3-15037Φτάστε νωρίς στον ιμάντα παραλαβής αποσκευών για να εκμηδενίσετε τις πιθανότητες να βρεθεί από λάθος η βαλίτσα σας στα χέρια άλλου.
medium-idea-33-3-15037Επιλέξτε βαλίτσα σε φανταχτερό χρώμα ώστε να ξεχωρίζει ευκολότερα στην τεράστια αίθουσα «χαμένων αποσκευών».

Για να μην χάσετε την βαλίτσα
Για να μην χάσετε την βαλίτσα

medium-idea-33-3-15037Για καλό και για κακό έχετε μία αλλαξιά ρούχα στην χειραποσκευή σας καθώς και τα αντικείμενα αξίας ή σημαντικά έγγραφα.
medium-idea-33-3-15037Πληροφορηθείτε για την ταξιδιωτική ασφάλεια των αποσκευών σας πριν αναχωρήσετε. 

bagg Τι πρέπει να κάνω αν χαθεί ή υποστεί φθορές η βαλίτσα


Σε περίπτωση που χαθεί η αποσκευή σας ενημερωθείτε από την αεροπορική εταιρεία για τους όρους αποζημίωσης –που δεν είναι ίδιοι σε όλες τις αεροπορικές.
Αποζημίωση δικαιούστε και στην περίπτωση που παραλάβετε από τον ιμάντα την βαλίτσα σας κατεστραμμένη ή χτυπημένη.
claΤην απαίτηση για αποζημίωση από την αεροπορική εταιρεία πρέπει να υποβάλετε έως και 21 ημέρες από την ημέρα που παραλάβατε την βαλίτσα. Αν η αποσκευή σας δεν βρεθεί σε διάστημα 21 ημερών θεωρείται χαμένη και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει χρονικό όριο για την απαίτηση αποζημίωσης από την αεροπορική εταιρεία. Τα ποσά αποζημίωσης διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία.

access-info_logo_new-300x235 Στην γραπτή αίτηση σας για αποζημίωση θα πρέπει να συμπεριλάβετε

claαντίγραφο της Δήλωσης Απώλειας/Φθοράς Αποσκευής
claλίστα με τα αντικείμενα που περιείχε η βαλίτσα καθώς επίσης και την αξία τους και για ποιά από αυτά ζητάτε αποζημίωση
claέγγραφα που θα επιβεβαιώνουν το κόστος επισκευής της βαλίτσας ή ότι η βαλίτσα δεν επιδέχεται επισκευή και αποδείξεις που θα επιβεβαιώνουν το κόστος των χαμένων ή κατεστραμμένων αντικειμένων. Αν τα παραπάνω έγγραφα δεν υπάρχουν τότε η αεροπορική εταιρεία θα υπολογίσει το μέγεθος της αποζημίωσης με βάση τα κιλά της αποσκευής κατά το check-in.
claΣτην περίπτωση χαμένης αποσκευής ή παράδοση της με καθυστέρηση μπορείτε να αγοράσετε είδη πρώτης ανάγκης, όπως προσωπικής υγιεινής, ρούχα κ.ά τα οποία θα δικαιολογήσετε με τις αποδείξεις αγορά τους που πρέπει να συμπεριληφθούν στην αίτηση για την αποζημίωση σας.
access-info_logo_new-300x235 Οι οικονομικές υποχρεώσεις για φθορά, καθυστέρηση ή απώλεια αποσκευής ανέρχονται έως τα 1200€. Στην περίπτωση καθυστέρησης αποσκευής, η αεροπορική εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη εφόσον έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή αυτής της καθυστέρησης ή εφόσον καμία ενεργεία δεν ήταν δυνατόν να γίνει. Στην περίπτωση απώλειας ή φθοράς αποσκευής η αεροπορική εταιρεία έχει την υπαιτιότητα εφ’ όσον αποδειχτεί ότι ήταν δικό της σφάλμα – εκτός και εάν η αποσκευή ήταν ελαττωματική από την αρχή. Για χειραποσκευές η αεροπορική εταιρεία φέρει ευθύνη μονό σε περιπτώσεις όπου η ίδια η αεροπορική εταιρεία ή το πλήρωμα της προκαλέσουν την φθορά ή την απώλεια της αποσκευής.