Δωρεάν βουτιές στην Αττική


Παραλίες δωρεάν για τα μπάνια του λαού. «Χαρτογραφήσαμε» στην Αττική και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις ελεύθερες παραλίες –γνωστές και άγνωστες- για τις βουτιές σας που μπορείτε να επισκεφθείτε  με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το αυτοκίνητό σας. 

 

Δωρεάν βουτιές στην Αττική
Δωρεάν βουτιές στην Αττική

Αν μάλιστα θέλετε την απόλυτη ησυχία προτείνουμε να πάτε τις καθημερινές.

Για καλό και για κακό φροντίστε να έχετε μαζί σας νερό, καφέ και σνακ γιατί καντίνες μπορεί να υπάρχουν, αλλά δεν λειτουργούν πάντα.
Μεγάλο Καβούρι, μία κλασσική ever παραλία μία ανάσα από το κέντρο της Αθήνας και λίγο πριν την Βουλιαγμένη, που σε αρκετούς θυμίζει τις βουτιές των παιδικών μας χρόνων. Ιδανική και για βραδινές βουτιές. Αστικά λεωφορεία 114, 115, 170, Ε22.  
Τα Λεγραινά κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα είναι μια πανέμορφη παραλία με χρυσαφένια άμμο, γαλανά νερά και με μικρά κολπάκια δεξιά κι αριστερά της. Ιδανική και για γυμνιστές. ΚΤΕΛ Αττικής 07.30 έως 17.30.
Δωρεάν βουτιές στην Αττική
Δωρεάν βουτιές στην Αττική
Στην αμμουδερή  Ερωτοσπηλιά, παραλία στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου ένα χιλιόμετρο από το Πόρτο Ράφτη. ΚΤΕΛ Αττικής 06.30 έως 21.15.
Καλοπίγαδο ή Βρωμοπούσι στην Κερατέα. Κολπίσκος δίπλα από την Κακιά Θάλασσα για όσους αναζητούν την ησυχία.  Παραλία με άμμο και λίγο βότσαλο. Τα βραχάκια της προσφέρονται για καταδύσεις. ΚΤΕΛ Αττικής 06.45 έως 22.30.
Στον Κάλαμο θα βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας με την βλάστηση να φτάνει μέχρι τα άσπρα βότσαλα της ακτής.  ΚΤΕΛ Αττικής από 06.00 έως 21.15 καθημερινές και έως 19.00 Σαββατοκύριακα.
Δωρεάν βουτιές στην Αττική
Δωρεάν βουτιές στην Αττική
Την παραλία του Χάρακα με την ψιλή άμμο θα την συναντήσετε στα όρια των δήμων Κερατέας και Λαυρίου. Πριν το ΚΑΠΕ, στα αριστερά σας οδηγεί η πινακίδα «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα». ΚΤΕΛ Αττικής 07.30 έως 17.30.
Τα πεύκα φτάνουν μέχρι την θάλασσα στον μικρό κόλπο με βότσαλα του “Οικισμού Αμπελούπολης”, στην διαδρομή από το Μάτι προς Νέα Μάκρη. Τα βράχια που δημιουργούν μικρές σπηλιές είναι ότι πρέπει για σκιά και δροσιά. ΚΤΕΛ Αττικής από 05.40 έως 22.30.
Δωρεάν βουτιές στην Αττική
Δωρεάν βουτιές στην Αττική

Αυστηρά για τολμηρούς

Λιμανάκια, στο δρόμο προς την Βάρκιζα. Πολλές παραλίες σε μικροσκοπικά κολπάκια με «απάτητα» βράχια παντού. Αστικά λεωφορεία 115, 170, Ε22. 
Τα Δικαστικά, είναι μία μικρή βραχώδης παραλία, μπροστά στον οικισμό Δικαστικά στον κόλπο του Σχοινιά. ΚΤΕΛ Αττικής 07.30 έως 15.30.

Πληροφορίες για δρομολόγια σε αστικά λεωφορεία και για υπεραστικά