Ποδήλατο και βόλτες εμπειρία

Το ποδήλατο και φύγαμε. Για βόλτες-εμπειρία με θέα που κόβει την ανάσα.

Αν είστε λάτρεις του ποδηλάτου, κάποιες από τις πιο όμορφες ποδηλατικές διαδρομές του κόσμου βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή γειτονιά μας. Στο επόμενο ταξίδι σας στο εξωτερικό με δικό σας ή 

νοικιασμένο ποδήλατο ανακαλύψτε τες και αφεθείτε στην γοητεία της θέας που σε πολλές περιπτώσεις κόβει την ανάσα.  

Ποδήλατο και βόλτες εμπειρία
Ποδήλατο και βόλτες εμπειρία, στην Ιταλία

Friuli-Venezia Giulia, Ιταλία

Μια εκπληκτική διαδρομή στο μαγικό και άγνωστο τοπίο στις περιοχές της νοτιοανατολικής Ιταλίας, ανάμεσα σε αμπέλια και λόφους μέχρι να φτάσετε στη ακτή της Ίστρια που κερδίζει τις εντυπώσεις. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το λευκό κρασί της περιοχής.
Ποδήλατο και βόλτες εμπειρία
Ποδήλατο και βόλτες εμπειρί, στην Γαλλία

Luberon και Mont Ventoux, Provence, Γαλλία

Εξαιρετική με σηματοδοτημένα μονοπάτια για ποδήλατο, διαδρομή στην Προβηγκία ανάμεσα σε λόφους, λιβάδια, πευκοδάση, αμπελώνες και μεσαιωνικά κάστρα. Φτάστε μέχρι το Mont Ventoux, απ’ όπου περνάει το Tour de France. Προσοχή, ο δρόμος μέχρι την κορυφή του βουνού είναι ανοιχτός μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Ποδήλατο και βόλτες εμπειρία
Ποδήλατο και βόλτες εμπειρία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Isle of Wight, Ηνωμένο Βασίλειο

Αν αναζητάτε ποικιλία εδάφους, το νησί Wight είναι ο ιδανικός προορισμός. Πράσινοι λόφοι, ρεματιές και η εντυπωσιακή κορυφογραμμή των λευκών βράχων.  Η διαδρομή 70χλμ είναι κυκλική μέσα από  μονοπάτι που ξεκινά στο Cowes και συνεχίζει γύρω απ’ όλο το νησί μέσα από πανέμορφα χωριά και σημεία της ακτογραμμής με το πράσινο να φτάνει μέχρι την θάλασσα. Τον Σεπτέμβριο πραγματοποιείται isle of Wight, φεστιβάλ για ποδηλάτες. 

Ποδήλατο και βόλτες εμπειρία
Ποδήλατο και βόλτες εμπειρία, στο μονοπάτι του Δούναβη


Μονοπάτι Δούναβη, Ευρώπη

Ποδηλατάδα κατά μήκος του Δούναβη και όποιος αντέξει στα  3.000 χιλιόμετρα. Ξεκινάει από Γερμανία περνάει από Αυστρία, Σλοβακία και Ουγγαρία. Κάθε χρόνο 38.000 ποδηλάτες συμμετέχουν στην διαδρομή που ξεκινάει από το Πασάου της Γερμανίας και καταλήγει στη Βιέννη. 
Ποδήλατο και βόλτες εμπειρία
Ποδήλατο και βόλτες εμπειρία, στην Σλοβενία

Υπόγειο Μονοπάτι, Σλοβενία

Πάρτε φακούς και προστατευτικά κράνη και περιηγηθείτε στην υπόγεια  ποδηλατική διαδρομή των 5 χιλιομέτρωνστα έγκατα του βουνού Πέκα. Μόλις 52χλμ έξω απ’ την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα, η διαδρομή ξεκινάει από το Μουσείο Ορυχείων Mezica όπου βρίσκεται το τεράστιο ορυχείο μολύβδου μεταλλεύματος με 800 σήραγγες. 

Ποδήλατο και βόλτες εμπειρία
Ποδήλατο και βόλτες εμπειρία, στην Ιρλανδία


County Clare, Ιρλανδία 

Με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό πάνω στο ποδήλατο. Αυτή η πρόκληση και μόνο αρκεί για να ξεκινήσετε από τον κάμπο στις εκβολές του ποταμού Σάνον, να συνεχίσετε μέσα από παραλίες με χρυσή άμμο και ασβεστολιθικές εκτάσεις στο Burren, που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο και το δικό μας Σίγρι στην Μυτιλήνη για να καταλήξετε στο  Cliffs of Moher, με τα απότομα βράχια στον Ατλαντικό Ωκεανό.