Τουρισμός και εργασία στις Αλπεις

Αναζητάτε δουλειά και διακοπές ταυτόχρονα με χρήματα; Σας εξιτάρει να συμμετέχετε εθελοντικά σε ερευνητικές και επιστημονικές αποστολές; Το παρακάτω κείμενο σίγουρα σας ενδιαφέρει. Η δουλειά παράλληλα με τον τουρισμό είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος διακοπών νέων –τα τελευταία χρόνια- πέρα από τα δεσμά της «εξαρτημένης εργασίας» με την ευρεία έννοια του όρου. 

Τουρισμός και εργασία στις Αλπεις
Τουρισμός και εργασία στις Αλπεις
Στην προκειμένη περίπτωση αν γνωρίζετε από σκι, είστε σεφ ή μπορείτε να εργαστείτε σε σαλέ είναι εύκολο να τα συνδυάσετε και τα δύο σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και όχι μόνο. Στα χιονοδρομικά στο εξωτερικό ή σε σαλέ που ανοίγουν αρχές Δεκεμβρίου και κλείνουν μέσα Απριλίου μπορεί  να υπάρχουν θέσεις εργασίας που σας αφορούν. Αρκεί ένα κλικ στο www.seasonworkers.com/skijobs/
Πρόκειται για ένα διαδικτυακό τόπο με πάνω από 100.000 μέλη στον οποίο μπορείτε να ανοίξετε κι ένα δωρεάν λογαριασμό για να ενημερώνεστε σχετικά με εποχικές θέσεις εργασίας με ταξίδια ανά τον κόσμο. Υπάρχουν επίσης και προγράμματα που μπορείτε να συμμετέχετε εθελοντικά σε ερευνητικές και επιστημονικές αποστολές, αναζητώντας τα στην ενότητα «tours & trips».