Προσοχή στις ταξιδιωτικές απάτες

Μέρες που είναι προσοχή στις ταξιδιωτικές απάτες

Αν τώρα στις γιορτές ταξιδέψετε στο εξωτερικό και μάλιστα μεμονωμένα, για καλό και για κακό πρέπει να έχετε «τα μάτια σας 14», στις ταξιδιωτικές απάτες. Κατα τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς προφυλάξτε όσο καλύτερα μπορείτε τα χρήματα σας (αν και πιο σωστό θα είναι να εχετε ελάχιστα μετρητά μαζί σας και να χρησμοποιείτε πιστωτική κάρτα). Και στο παρελθόν το doreandiakopes έχει επισημάνει την προσοχή σας σε κάθε λογής αετονύχηδες που καραδοκούν να μετατρέψουν το ταξίδι σας σε εφιάλτη. Για να μην χάσετε το κέφι σας ή χρήματα στο ταξίδι ας ξαναθυμηθούμε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε:

 


Προσοχή στις ταξιδιωτικές απάτες
Προσοχή στις ταξιδιωτικές απάτες
 • Ψιλά γράμματα και προσφορές. Μπορεί να ισχύουν μόνο για συγκεκριμένες μέρες και να μην περιλαμβάνουν φόρους. Διαβάστε προσεκτικά!
 • Ταξί. Οι άσκοποι κύκλοι σε στενά, η διπλή ταρίφα και το κλειστό ταξίμετρο είναι οι παγίδες. Η λύση είναι η από πριν συμφωνία με τον οδηγό ή να γίνει κράτηση στο ταξί μέσω του ξενοδοχείου.
Προσοχή στις ταξιδιωτικές απάτες
Προσοχή στις ταξιδιωτικές απάτες
 • Ψεύτικη αστυνομία. Θα σας ζητήσουν έλεγχο διαβατηρίου με το πρόσχημα  ότι κάτι δεν πάει καλά και κατόπιν χρήματα. Μην μασήσετε και ζητείστε να πάτε όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα. 
 • «Αυτό μόλις τελείωσε» είναι η χαρακτηριστική φράση- πίεση για να σας αναγκάσουν να αγοράσετε κάτι ακριβότερο. Αν ακούσετε “τελείωσε το φθηνό δωμάτιο ή το συγκεκριμένο πιάτο στο εστιατόριο ή το χαμηλού κυβισμού αυτοκίνητο για ενοικίαση” στρίψτε. Φροντίστε τουλάχιστον για τις κρατήσεις σε δωμάτιο- αυτοκίνητο πριν την αναχώρηση σας. 
 • Ενοικίαση αυτοκινήτου. Προσπαθούν να σας χρεώσουν φθορές που δήθεν προκαλέσατε. Ελέγξτε το αυτοκίνητο πριν το παραλάβετε και αν εντοπίσετε φθορές βγάλτε φωτογραφίες. 
Προσοχή στις ταξιδιωτικές απάτες
Προσοχή στις ταξιδιωτικές απάτες
 • Mακριά από άγνωστες παρέες στα μπαρ. Κορίτσια ή αγόρια που θα μοιραστούν  μαζί σας τα ποτά και την παρέα, αλλά όχι τον λογαριασμό. 
 • Πανάκριβα πράγματα σε τιμές ευκαιρίας και άνθρακες ο θησαυρός. Είναι δυνατόν δερμάτινο μπουφάν με 50 ευρώ και μπουχάρα 100 ευρώ;
  Αχθοφόροι που σας κλέβουν τις βαλίτσες. Θα θελήσουν δήθεν να σας βοηθήσουν στην μεταφορά τους και «μη τον είδατε τον Παναγή». Αναλάβετε τα βάρη σας. 
Προσοχή στις ταξιδιωτικές απάτες
Προσοχή στις ταξιδιωτικές απάτες

 • «Γνωστό» ξενοδοχείο που αποδεικνύεται «φέικ». Πολλά ξενοδοχεία χρησιμοποιούν την φίρμα γνωστών αλυσίδων. Να έχετε πάντα μαζί σας την επιβεβαίωση της κράτησης με όλα τα στοιχεία του ξενοδοχείου.
 • Σας λέρωσαν; Προσοχή στις τσέπες σας. Καθαριστείτε μόνοι σας γιατί ενδέχεται όταν σας καθαρίζουν να σας ξαφρίζουν ταυτόχρονα τις τσέπες και οι συνεργοί τους τις τσάντες σας.