Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη


Φθηνά αλλά και γρήγορα από το αεροδρόμιο στην πόλη ή και το αντίστροφο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μετρό και λεωφορεία γιατί το ταξί στην Ευρώπη, είναι ένα μέσο απλησίαστο, ακόμα και αν είστε παρέα. Για παράδειγμα στο Παρίσι το τέταρτο άτομο χρεώνεται 3 επιπλέον. Εάν βιάζεστε επιλέξτε τρένο-μετρό. Αν πάλι όχι το λεωφορείο της…γραμμής. Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που μπορείτε να βγείτε διπλά κερδισμένοι από προσφορές και εκπτώσεις στα εισιτήρια των μέσων. Διαβάστε λοιπόν και κερδίστε επιπλέον χρήματα και από τις μετακινήσεις σας.  

Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη
Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη

ΛONΔINO
Από/προς Heathrow
ΤΡΕΝΟ-ΜΕΤΡΟ: Αν βιάζεστε επιλέξτε το Heathrow express χωρίς στάσεις και σε 15 λεπτά θα είστε στον σταθμό Πάντινγκτον (Paddington). Κόστος 18. Λειτουργεί από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι και λίγο πριν τα μεσάνυχτα με δρομολόγια κάθε ένα τέταρτο. Επειδή δεν περνά από το Τerminal 4, οι επιβάτες μεταφέρονται με το τρένο του αεροδρομίου στα Terminals 1,3 για επιβίβαση στο Heathrow express.   
Αναζητείστε προσφορές και εκπτώσεις για πιο φθηνή μετακίνηση στο www.heathrowexpress.com/tickets-deals/discounts-deals
Σε μισή ώρα και με κόστος μόλις 8 είστε στον σταθμό  Πάντινγκτον με το Heathrow Connect. Δρομολόγια κάθε 30 λεπτά με ενδιάμεσες στάσεις, ενώ δεν περνάει από το Τerminal5. Οι επιβάτες μεταφέρονται με το τρένο του αεροδρομίου στα Terminals 1,3 και 4 για επιβίβαση.
Αναζητείστε προσφορές και εκπτώσεις για πιο φθηνή μετακίνηση στο www.heathrowconnect.com/content.asp?SID={87C21415-5047-4BD6-BA87-A1127B37218E}&pageid=30
Φθηνά αλλά μέσα σε μία ώρα θα βρεθείτε στο κέντρο του Λονδίνου με το μετρό Underground γραμμή Πικαντίλι (Piccadilly). Περνάει απ΄ όλα τα Τerminals κάθε πέντε λεπτά και κοστίζει 4,40. Λειτουργεί από τις 05.00 το πρωί μέχρι 23.30 το βράδυ. 
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Το National Express Coach Service bus θα σας πάει μέχρι το σταθμό της Βικτώρια (Victoria Coach Station) με μόλις 5,50αλλά για την διαδρομή υπολογίστε από 50 λεπτά ως μιάμιση ώρα. Δρομολόγια κάθε μισή ώρα από τις 5:30 το πρωί έως τις 9:30 το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες υπάρχει νυχτερινό λεωφορείο επίσης κάθε 30 λεπτά για την πλατεία Τραφάλγκαρ (Trafalgar Square). Αναχωρεί από τα Τerminals 1,2 και 3 (Central area). Οι επιβάτες των Τerminals 4 και 5 μεταφέρονται δωρεάν με συγκοινωνία στην Central area του αεροδρομίου. 
Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη
Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη

Από/προς  Gatwick
ΤΡΕΝΟ: Γιατί απλά μετρό δεν υπάρχει. Ο σταθμός βρίσκεται στο νότιο τερματικό του αερολιμένα (South Terminal) και σε περίπτωση που προσγειωθείτε στο βόρειο τερματικό (North Terminal) θα μεταφερθείτε μέσα σε 2 λεπτά έως εκεί δωρεάν με το αυτόματο τρένο.  Και από εκεί επιλέγετε.
Βολίδα στο κέντρο του Λονδίνου θα φτάσετε με το Gatwick Express. Μέσα σε 20 λεπτά πληρώνοντας κάτι παραπάνω (21 περίπου) θα είστε στο σταθμό Βικτώρια. Αναχωρήσεις κάθε ένα τέταρτο. Αναζητείστε προσφορές και εκπτώσεις για πιο φθηνή μετακίνηση στο www.gatwickexpress.com/en/offers/10-off-standard-anytime-return-tickets/
Στο σταθμό Βικτώρια μέσω Ιστ Κρόιντον και Κλάμπαν Τζάνκσιον μπορείτε να πάτε και με τα μισά χρήματα σε εισιτήριο 10 με το Southern Railway μέσα σε 40 λεπτά. Έχει συρμούς κάθε 15 λεπτά την ημέρα και από την 1.00 τα μεσάνυχτα έως και τις 4.00 τα ξημερώματα κάθε μία ώρα. Σας εξυπηρετεί αν πάτε και νότια όπως Μπράιτον, Ιστμπουρν, Πόρτσμουθ και Σαουθάμπτον. Αναζητείστε προσφορές και εκπτώσεις στα εισιτήρια στο www.southernrailway.com/offers/offers/
Με 11 το τρένο Thameslink συνδέει το αεροδρόμιο με τρεις σταθμούς κατά μήκος του Τάμεση τους King’s Cross, London Bridge και Blackfriars. Τρένα αναχωρούν κάθε μισή ώρα λίρες.
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ:Οπλιστείτε με υπομονή αν το επιλέξετε. Με το National Express θα φτάσετε στο κέντρο της πόλης στον σταθμό λεωφορείων της Βικτώρια  σε μιάμιση περίπου ώρα -με νορμάλ κίνηση- και έχοντα πληρώσει 7 εισιτήριο. Συχνότητα δρομολογίων κάθε μία ώρα. 
Υπάρχει και η πάμφθηνη γραμμή με 2,30 εισιτήριο το Easy Bus της Easy Jet. Προϋπόθεση να κάνετε έγκαιρα ηλεκτρονική κράτηση.  Συχνότητα δρομολογίων 20 με 30 λεπτά.

Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη
Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη

Από/προς Stansted
ΤΡΕΝΟ: Με το Stansted Express μέσα σε 45 λεπτά θα είστε στον σταθμό του μετρό στο Λίβερπουλ και από εκεί στο κέντρο του Λονδίνου. Δρομολόγια έχει κάθε ένα τέταρτο από τις 06.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Εισιτήριο 20 αλλά εμείς το βρήκαμε μόλις 14 από τις προσφορές εδώ www.stanstedexpress.com/offers.
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ:Περίπου 2 ώρες θα χρειαστείτε για να φτάσετε με το National Express στο κέντρο της πόλης στον σταθμό λεωφορείων της Βικτώρια. Εισιτήριο 7. Συχνότητα δρομολογίων κάθε μία ώρα με  πολλές στάσεις.
Το Easy Bus της Easy Jet σας μεταφέρει σε μία ώρα κι ένα τέταρτο από το αεροδρόμιο στο σταθμό Baker Street και από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε με μετρό ή λεωφορείο. Τα εισιτήρια ξεκινάνε από 2,30 αρκεί να κάνετε έγκαιρα ηλεκτρονική κράτηση.
Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη
Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη

Από/προς Λούτον
ΤΡΕΝΟ: Με το National Rail. Από το αεροδρόμιο πάτε στον σιδηροδρομικό σταθμό σε 10 λεπτά με δωρεάν λεωφορείο. Το τρένο σας αφήνει στην Βικτώρια σε λιγότερο από μιάμιση ώρα με 20, αλλά μπορείτε να το βρείτε και φθηνότερα στο www.nationalrail.co.uk/times_fares/359.aspx   
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Με το National Express στο κέντρο της πόλης στον σταθμό λεωφορείων της Βικτώρια. Εισιτήριο περίπου 17 και διαδρομή μιάμισης ώρας.
Με το Green Line με εισιτήριο από 18 θα πάτε στο κεντρικό Λονδίνο μέσω Brent Cross, Marble Arch, Victoria.
Το Easy Bus της Easy Jet σας μεταφέρει σε μία ώρα κι ένα τέταρτο από το αεροδρόμιο στο σταθμό Baker Street, Victoria και Earls Court και από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε με μετρό ή λεωφορείο. Τα εισιτήρια ξεκινάνε από 2,30 αρκεί να κάνετε έγκαιρα ηλεκτρονική κράτηση.
Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη
Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη


ΠΑΡΙΣΙ
ΤΡΕΝΟ-ΜΕΤΡΟ: Από το Charles de Gaulle παίρνετε τον προαστιακό (μεταφέρεστε στο termianl δωρεάν με αυτοκινούμενο τρενάκι) RER B μέχρι τον κεντρικό σταθμό του μετρό Care du Nord κι από εκεί την γραμμή προορισμού σας. Κόστος 8,40 για RER και 1,70€ για μετρό. Διάρκεια διαδρομής Charles de Gaulle – Care du Nord  40 λεπτά. Ο προαστιακός λειτουργεί μέχρι τις 23.56. Το μετρό λειτουργεί από τις 05.30 το πρωί έως τις 12.30 τα μεσάνυχτα. Παρασκευή/Σάββατο  μέχρι τις 01.30 τα μεσάνυχτα. 

Με 14 γραμμές μετρό και 3 προαστιακού σίγουρα θα πάτε στον προορισμό σας. Για καλό και για κακό όμως συμβουλευτείτε το χάρτη (η μπλέ γραμμή είναι η RER) http://www.aparisguide.com/maps/metro.htm
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Δρομολόγια για το κέντρο του Παρισιού στην Όπερα έχει κάθε 15 με 20 λεπτά με την γραμμή Roissybus και κόστος 8,60. Διάρκεια διαδρομής 45 με 60 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση. Μετά τα μεσάνυχτα έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα.

Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη
Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη


ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
ΤΡΕΝΟ: Στην πόλη των λουλουδιών και του ενός εκατομμυρίου ποδηλάτων, το αεροδρόμιο Schiphol απέχει μόλις 9 χιλιόμετρα, δηλαδή μόλις 20 λεπτά με το τρένο –κατεβαίνετε στο σταθμό Amsterdam Centraal) και με κόστος εισιτηρίου 3,60. Χαρακτηριστικό του τα συχνά και βραδινά δρομολόγια.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Στο κέντρο της πόλης θα βρεθείτε και με τις γραμμές λεωφορείων 197 και 370. Επίσης και με Connexxion με «αλμυρό»  εισιτήριο στα 11. Τα λεωφορεία αυτά αναχωρούν κάθε  δέκα λεπτά για  ξενοδοχεία της πόλης. Ελέγξτε κατά την κράτηση αν το ξενοδοχείο σας παρέχει την υπηρεσία.   

Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη
Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη


ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Από/προς Tegel
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Με τις γραμμές 109, Χ9 (εισιτήριο 2,10)  και το express TLX (εισιτήριο 4,10) θα βρεθείτε στους κοντινότερους σταθμούς μετρό UBahn και SBahn ή στο κέντρο της πόλης.  Διάρκεια διαδρομής 40 περίπου λεπτά.

Από/προς Schonefeld
ΤΡΕΝΟ: Με τις γραμμές RE7, RB14, S9 και S45 σε 20 λεπτά και μόλις 2,60€ θα βρεθείτε στο κέντρο της πόλης από το αεροδρόμιο. Την νύχτα λειτουργεί η γραμμή λεωφορείου Ν7.

Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη
Φθηνά από/προς αεροδρόμιο στην πόλη


ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
ΤΡΕΝΟ-ΜΕΤΡΟ: Ξεκινάτε από το αεροδρόμιο El Prat με τον προαστιακό RENFE (δρομολόγια κάθε τριάντα λεπτά) και σε μισή ώρα αλλάζετε για το μετρό στους σταθμούς Σαντς ή Πασέιγκ δε Γκράτσια που θα σας μεταφέρουν στο κέντρο της πόλης. Κόστος 2,80. Διάρκεια διαδρομής 20 περίπου λεπτά.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Το Aerobus με 5 εισιτήριο θα σας μεταφέρει από το Teminal 1 σε είκοσι λεπτά πρώτα στο Placa dEspanya και στην συνέχεια στο Placa dCatalunya. Για ακόμα πιο φθηνή μετακίνηση υπάρχει η γραμμή 46. Με 1,45 και σε μία ώρα θα μεταβείτε στο κέντρο της πόλης.