Κόλπα low budget εορταστικές αποδράσεις


Ο Αϊ Βασίλης αργεί να έρθει ακόμα, αλλά «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και η παροιμία ταιριάζει γάντι αν θέλετε οικονομικές χριστουγεννιάτικες ή πρωτοχρονιάτικες διακοπές. Δείτε τα παρακάτω κόλπα για low budget αποδράσεις και γλυτώστε χρήματα.

Κόλπα low budget εορταστικές αποδράσεις
Κόλπα low budget εορταστικές αποδράσεις

Αναζητήστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια –που είναι και το δυσβάσταχτο κομμάτι του ταξιδιού που ανεβάζει στα ύψη τον προϋπολογισμό- και κάνετε  κράτηση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αν θέλετε να πετύχετε καλύτερες τιμές.
Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα. Αν σχεδιάζετε ταξίδι κλείστε τα εισιτήρια από τώρα γιατί μετά τα τέλη Οκτωβρίου οι τιμές χτυπάνε «κόκκινο» που αγγίζει σε αυξήσεις έως 50%.

Η εορταστική περίοδος της Πρωτοχρονιάς είναι πιο οικονομική σε σχέση μ’ αυτή των Χριστουγέννων. Την περίοδο των Φώτων οι τιμές γίνονται ακόμα πιο δελεαστικές. Να είστε ελαστικοί στις ημερομηνίες του ταξιδιού. Οι κρατήσεις παραμονή ή προπαραμονή κοστίζουν περισσότερο ενώ ένα καλό κόλπο για να μειώσετε το κόστος είναι να ταξιδέψετε ανήμερα. Αποφύγετε τις αναχωρήσεις-αφίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, γιατί κοστίζουν περισσότερο. Μια βδομάδα πριν τις γιορτές ή μια εβδομάδα μετά έχετε περισσότερες ευκαιρίες να βρείτε φθηνά εισιτήρια. Μην ανησυχείτε για την ατμόσφαιρα –στο λίγο πιο νωρίς ή λίγο πιο αργά-ο στολισμός  τουλάχιστον στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξεκινά από αρχές Δεκεμβρίου και το εορταστικό mood διαρκεί λίγες μέρες μετά τις γιορτές.

Κόλπα low budget εορταστικές αποδράσεις
Κόλπα low budget εορταστικές αποδράσεις

Για την διαμονή σας, θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα αν βρείτε κατάλυμα που δεν θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, αλλά προσοχή στις μετακινήσεις. Πάντα υπάρχουν φθηνά ξενοδοχεία αλλά πρώτα εξασφαλίστε ότι θα σας βολέψουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν θα σπαταλήσετε χρήματα σε ταξί.  

Low season τον χειμώνα σε μέρη μαγικά και εξωτικά; Γιατί όχι; Συμφέρει αν δεν σας πολυνοιάζει να αποδράσετε σε απόλυτα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Απολαύστε προνομιακές τιμές σε αεροπορικά και καταλύματα, αφού βεβαιωθείτε ότι θα έχετε σύμμαχο τον καιρό
Σημαντικό κέρδος για την τσέπη σας θα έχετε αν επιλέξετε νησιά ή λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.