Διακοπές χωρίς κινητό και gadgets

Χωρίς κινητό και gadgets, η νέα τάση στις διακοπές

Απεξάρτηση από την τεχνολογία και όλα τα gadgets που έχουν γίνει η προέκταση του χεριού σας καθημερινά, στις διακοπές και μάλιστα με….προσφορές των ξενοδοχείων είναι η νέα τάση για τα ταξίδια αναψυχής η λεγόμενη digital detox. Αν πάσχετε βέβαια από nomophobia 

(no mobile phobia), η ψηφιακή αποτοξίνωση θα σας ταλαιπωρήσει. Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Έντουαρντ Χάλοουελ, «η τεχνολογία συνιστά το νέο τσιγάρο της εποχής μας». 
Διακοπές χωρίς κινητό και gadgets. Στην Αμερική είναι πλέον μόδα και τα ξενοδοχεία που προσφέρουν έκπτωση έως 20% στα προγράμματα τους αρκεί οι πελάτες τους να παραδώσουν το κινητό ή τον φορητό υπολογιστή τους στην ρεσεψιόν, ενώ στην Ευρώπη ελάχιστα και μόνο στην Αγγλία. Τα περισσότερα δεν έχουν καν τηλέφωνο και τηλεόραση στα δωμάτια και παροτρύνουν τους πελάτες τους να χαλαρώσουν, να διαβάσουν, να απολαύσουν την θέα από το δωμάτιο τους ή μέσω προσφορών να πάρουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες.   

Διακοπές χωρίς κινητό και gadgets
Διακοπές χωρίς κινητό και gadgets

Πόσο εθισμένοι είμαστε με την τεχνολογία ακόμα και στις διακοπές μας; Αρκούν δύο ματιές. Η πρώτη στις παραλίες ή στα βουνά που κάνουμε διακοπές και η δεύτερη στην μελέτη της American Express, σύμφωνα με την οποία: Το 72% διαβάζουν τα προσωπικά τους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διακοπές, το 49% αναζητεί σχετικές με το ταξίδι του διαδικτυακές πληροφορίες και το 41% διαχειρίζεται ηλεκτρονικά τις καταθέσεις του, ενώ για το σερφάρισμα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τα ποσοστά είναι μικρότερα. Το αξιοσημείωτο είναι το 33% κρατάει κρυφή από τον ταξιδιωτικό του σύντροφο αυτή την συνήθεια.
Αντέχετε μία ανάπαυλα από τον tech-full κόσμο που ζείτε;