Βρώμικα σημεία στο δωμάτιο ξενοδοχείου


Τα πιο βρώμικα σημεία στο δωμάτιο ξενοδοχείου

Τιμή και καθαριότητα δωματίου είναι σχέση εξάρτησης. Η κατηγορία ξενοδοχείου και δωματίου παίζουν τελικά σημαντικό ρόλο ως προς την καθαριότητα. Και αν πιστεύετε ότι τα πιο βρώμικα σημεία των δωματίων είναι η λεκάνη στην τουαλέτα ή ο νιπτήρας, χάσατε. Είναι το 

λαμπατέρ του κομοδίνου, δίπλα στο κρεβάτι και το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο Houston σε συνεργασία με το περιοδικό ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler  έλεγξαν τρία δωμάτια ξενοδοχείων από κάθε κατηγορία –πολυτελείας, μέσης κατηγορίας και οικονομικό- και το συμπέρασμα είναι ότι η καθαριότητα έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την τιμή του δωματίου. 
Βρώμικα σημεία στο δωμάτιο ξενοδοχείου
Βρώμικα σημεία στο δωμάτιο ξενοδοχείου
Το περιοδικό Condé Nast Traveler συμβουλεύει μεταξύ άλλων:
  • Πλένετε τα χέρια σας καλά και συχνά με σαπούνι και νερό ή και με αντισηπτικό.
  • Καθαρίστε με αντισηπτικό υγρό το τηλεχειριστήριο και το ρολόι-ραδιόφωνο.
  • Μην περπατάτε ποτέ ξυπόλητοι στο δωμάτιο ή στο μπάνιο για να αποφύγετε τους μύκητες που πιθανώς υπάρχουν στο πάτωμα.
  • Κατά την διαμονή σας στο ξενοδοχείο, φροντίστε να μην αφήνετε ανοιχτή τη βαλίτσα με τα ρούχα και τα εσώρουχά σας εκτεθειμένα.
  • Επιστέφοντας από τις διακοπές πλύνετε όλα σας τα ρούχα -ακόμα και αυτά που δεν φορέσατε- και καθαρίστε καλά την βαλίτσα.

Καλό θα είναι σε online κράτηση οικονομικού δωματίου να αναζητήσετε με προσοχή αναφορές στην καθαριότητα στις κριτικές των πελατών που έχουν μείνει εκεί. Τα σχόλια τους θα…ξεκαθαρίσουν την εικόνα της καθαριότητας και δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεων.