Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία

Ταξίδι σε ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία 

Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία, ξενοδοχεία με λογοτεχνική ιστορία, που τα δωμάτια τους ενέπνεσαν, φιλοξένησαν και αγαπήθηκαν από διάσημους συγγραφείς παρουσιάζει η trivago.gr. Ξενοδοχεία ανά τον κόσμο που έγινα διάσημα  από την πένα των πελατών τους.
Προυστ, Χέμινγκγουεϊ, Φιτζέραλντ φιλοξενήθηκαν στα δωμάτια του φημισμένου ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι. Μάλιστα το «Hemingway Bar» στο Ritz πήρε το όνομά του προς τιμήν του αμερικανού νομπελίστα κοσμοπολίτη συγγραφέα που ήταν θαμώνας του μπαρ στα χρόνια του στο Παρίσι, πριν και μετά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο. Το μπαρ έκλεισε τον Απρίλιο του 2012. 

 

Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία
Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία, Gran Hotel La Perla

Και μια και ξεκινήσαμε με τον ταξιδευτή  Χέμινγγουεϊ, ας πάμε στο Gran Hotel La Perla (Παμπλόνα).  Στο δωματιο του που παραμένει ανέγκιχτο μέχρι σήμερα, νούμερο 201 ο συγγραφέας έγραψε το «Φιέστα». Εμπνεύστηκε από το  φεστιβάλ του Σαν Φερμίν που οφείλει εν μέρει τη δημοτικότητα του στο συγγραφέα που έγραψε στην Παμπλόνα το αριστούργημα του κατά τη διάρκεια των εορτασμών  του φεστιβάλ και των ταυρομαχιών. Ο Αμερικάνος συγγραφέας μετέτρεψε μέσα από το έργο του την Ναβάρε σε τοπ προορισμό. 

 

Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία
Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία, Fairmont Le Montreaux Palace


Fairmont Le Montreaux Palace (Μοντρώ) 

Ο Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ συγγραφέας της «Λολίτας» και της χαρακτηριστικής φράσης “Αγαπώ το να γράφω βιβλία και να κυνηγάω πεταλούδες. Είναι οι δύο μεγαλύτερες απολαύσεις που μπορεί να βιώσει ο κάθε άντρας” ζούσε στο ξενοδοχείο από το 1961.

 

Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία
Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία, Pera Palace


Pera Palace (Κωνσταντινούπολη) 
Εκεί η Αγκάθα Κρίστι εμπνεύστηκε έναν από τους διάσημους φόνους της. Εγραψε το “Δολοφονία στο Όριεντ Εξπρές” στο δωμάτιο 411, που είναι «μουσείο» προς τιμήν της μια από τις φορές που είχε επισκεφτεί το ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο  ήταν αγαπημένο κατάλυμα πολλών συγγραφέων και διανοούμενων που επισκεπτόταν την τουρκική μητρόπολη.

 

Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία
Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία, Grand Hotel de Cabourg

 

Grand Hotel de Cabourg (Κάμπουργκ)
Αγαπημένο κατάλυμα του Προυστ στην Νορμανδία το οποίο και αναφέρει στο αριστούργημά του “Αναζητώντας το χαμένο χρόνο” με την ονομασία Grand Hotel de Balbec. Ηταν τακτικός πελάτης του και το αγαπημένο του δωμάτιο έχει μείνει μέχρι σήμερα άθικτο.

 

Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία
Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία, Grand Hotel et de Milan

 

Grand Hotel et de Milan (Μιλάνο)
Σταθερή επιλογή του Gabriele DAnnunzio, λάτρη του αισθησιασμού. Το ξενοδοχείο συνδυάζει μοναδικά την ιστορία και το σύγχρονο design με μια σειρά ανέσεων που ταιριάζουν σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία
Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία, Hotel Elephant
Hotel Elephant (Βαϊμάρη Γερμανία)
Το επέλεξαν  ο Τολστόι, ο Τόμας Μανν αν και το όνομα του ξενοδοχείου είναι στενά συνυφασμένο με το Γκαίτε. Για τους λάτρεις των βιβλίων το ξενοδοχείο διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες με αριστουργήματα όλων των κλασικών συγγραφέων. 
Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία
Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία, Palacio Estoril Hotel
Palacio Estoril (Έστοριλ)
Στο δωμάτιο του ο Ιαν Φλέμινγκ εμπνεύστηκε και έγραψε το έπος του James Bond. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι στο συγκεκριμένο χώρο χρωστά μεγάλο μέρος της έμπνευσης για αυτό και πολλές από τις σκηνές δράσης και κατασκοπείας  έχουν γυριστεί στο συγκεκριμένο  ξενοδοχείο. 
Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία
Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία, Cadogan Hotel
The Cadogan (Λονδίνο)
Το ξενοδοχείο Cadogan στο Λονδίνο χτίστηκε το 1887 και ήταν αγαπημένο του συγγραφέα Oscar Wilde

 

Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία
Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία, Algonquin Hotel

Algonquin Hotel (Νέα Υόρκη)
Μια παρέα διανοούμενων μετά τον  Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συναντιούνται σε μια από τις σουίτες του ξενοδοχείου που τότε ονομαζόταν Storm King Art Hotel, δημιουργούν το «κλαμπ της στρογγυλής τραπέζη» , που ήταν η αφετηρία για τη γέννηση του περιοδικού «The New Yorker Magazine». Λατρεμένο στέκι του Francis Scott Key Fitzgerald συγγραφέα του βιβλίου “The Great Gatsby”. 

 

Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία
Ξενοδοχεία με συγγραφική ιστορία, Concorde Lutetia Hotel


Concorde Lutetia (Παρίσι)
Ο James Joyce έγραψε ένα μέρος του αριστουργήματος του «Οδυσσέας» κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο Lutetia, ενώ ο André Gide, ο Picasso και ο Saint Exupery είναι μερικοί ακόμη από τους διάσημους επισκέπτες του.