Βαλίτσα πονοκέφαλος, όχι

Οταν ξεκινάει το ταξίδι, η βαλίτσα γίνεται…πονοκέφαλος. 
Η σωστή οργάνωση της όμως σε βγάζει από τους μπελάδες που μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να είναι και επιπλέον χρεώσεις , αν ταξιδεύετε αεροπορικώς, για τα…..12ποντα που κουβαλάς μαζί σου στο βουνό μέχρι και να χοροποδάς πάνω της για να κλείσει. Σκεφθείτε λογικά. 

Βαλίτσα πονοκέφαλος, όχι
Βαλίτσα πονοκέφαλος, όχι


Ξεκινήστε από τα βασικά και απαραίτητα και κάντε το ταξίδι σας όσο πιο..ανάλαφρο γίνεται. Στο ταξίδι ή στις διακοπές δεν κουβαλάμε μαζί την προίκα μας. Φτιάξτε μία λίστα και πορευθείτε για την προετοιμάσια της βαλίτσας.
Συνδιάστε τα ρούχα που θα πάρετε μαζί σας και με αξεσουάρ ώστε να έχετε κάθε φορά και μία διαφορετική εμφάνιση. Επιλέξτε ρούχα με υφάσματα που δεν τσαλακώνουν και τοποθετείστε τα στον πάτο της βαλίτσας, εκεί που επίσης θα βάλετε και τα χοντρά ρούχα ή τα παπούτσια. Μετά τοποθετείστε καλά διπλωμένα παντελόνια και φούστες και πάνω μπλουζάκια, φορέματα, σακάκια και τελευταία τις πετσέτες. Εκμεταλλευτείτε τα κενά στο πλάι για παντόφλες, μαγιό, εσώρουχα.

 

 

Βαλίτσα πονοκέφαλος, όχι
Βαλίτσα πονοκέφαλος, όχι


Εάν πρόκειται να βάλετε μέσα στην βαλίτσα σαμπουάν ή αφρόλουτρα να τα διπλοπακετάρετε για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.
Αν ταξιδεύετε συχνά φροντίστε να έχετε έτοιμο ένα νεσεσέρ με τα απαραίτητα όπως οδοντόβουρτα, οδοντόπαστα, μικρές συσκευασίες καλλυντικών κ.ά. 
Αν πάλι δεν μπορείτε να αποφασίσετε για τα απαραίτητα; Δεν έχετε παρά να κάνετε ένα κλικ στο http://upl.condeq.info και θα βρείτε ανάλογα με το είδος του ταξιδιού όλες τις χρήσιμες πληροφορίες  για το τι «σας είναι απαραίτητο» και τον τρόπο που θα ετοιμάσετε την βαλίτσα σας ώστε να είναι όλα τακτοποιημένα.

Βαλίτσα πονοκέφαλος, όχι
Βαλίτσα πονοκέφαλος, όχι

Το ταξίδι επιβάλλει τα ρούχα σας στην τρίχα; Ο «ιαπωνικός» τρόπος διπλώματος σας αφορά. Πρόκειται για τον συνδιασμό διπλώματος παντελονιού, δύο πουκαμίσων, καλτσών και εσωρούχων    έτσι όπως δείχνει η φωτογραφία.

Βαλίτσα πονοκέφαλος, όχι
Βαλίτσα πονοκέφαλος, όχι


Και για όσους βιάζονται υπάρχει και η βαλίτσα πατίνι που κυκλοφόρησε πρόσφατα και αντί να την μεταφέρουμε μας μεταφέρει. Η βαλίτσα έχει δυνατότητα να μεταφέρει ρούχα ή αντικείμενα  βάρους 20 κιλών. Οι κατασκευαστές τους προτείνουν στους ταξιδιώτες, ειδικά σε όσους βρεθούν σε μεγάλα αεροδρόμια όπου οι πύλες επιβίβασης βρίσκονται πολύ μακριά από τα γκισέ να μην παραδίδουν στις αποσκευές την Micro-Lugagge αλλά να τοποθετούν στο εσωτερικό της μια δεύτερη βαλίτσα μέσα στην οποία να περιέχονται τα πράγματα τους. Να παραδίδουν την δεύτερη βαλίτσα στις αποσκευές και να συνεχίσουν να κυκλοφορούν στο αεροδρόμιο με το πατίνι.

 

Βαλίτσα πονοκέφαλος, όχι
Βαλίτσα πονοκέφαλος, όχι
Οπως και να έχει θυμηθείτε ότι στην βαλίτσα σας πρέπει να αναγράφονται όλα σας τα στοιχεία ώστε σε περίπτωση απώλειας να βρεθεί άκρη. Εχετε κατά νου ότι οι πιο βολικές είναι οι «μαλακές» βαλίτσες, αλλά δεν θα τις συνιστούσα για χειμώνα, αν  ταξιδεύετε με αεροπλάνο. Σε περίπτωσεις βροχής κατά την διάρκεια φόρτωσης τους… έχω παραλάβει τα ρούχα μου νωπά.