Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό

Τρένο φθηνό, άνετο και “βολίδα”. Αποδράσεις με τρένο. «Τα τρένα είναι υπέροχα, βλέπεις τη φύση, τους ανθρώπους, τις πόλεις, ουσιαστικά βλέπεις την ίδια τη ζωή» έχει πει η Αγκαθα Κρίστι. Σήμερα στο ταξίδι με τρένο η γοητεία του slow travel συναντάει το value for money. 

Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό
Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό

Βολικός, έξυπνος, ξεκούραστος και χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη τρόπος ταξιδιού.

Το τρένο…σφύριξε και λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ολο και περισσότεροι επιλέγουν το ταξίδι πάνω στις ράγες για τις χαμηλές τιμές αλλά και γιατί είναι απαλλαγμένο από…σκοτούρες αποσκευών, check-in, δεν χρειάζεται έγκαιρη κράτηση εισιτηρίων ή μετάβαση στον τόπο αναχώρησης και αποτελεί τρόπο μετακίνησης φιλικό στο περιβάλλον.

Τρένο αντί αεροπλάνου στην Ευρώπη και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες που φτάνουν στο «κόκκινο» αποτελούν στην εποχή μας ένα trendy, άνετο, ασφαλή και γιατί όχι πολυτελή τρόπος μετακίνησης. 

 

Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό
Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό


Αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε σαν τους περιηγητές του 19ου αιώνα με τις υπερταχείες του 21ου αιώνα, κάντε τον σωστό προγραμματισμό και επωφεληθείτε από τις γενναίες εκπτώσεις που προσφέρουν οι ευρωπαϊκές κάρτες των σιδηροδρομικών δικτύων.

Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό
Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό


Γυρίστε όλη την Ευρώπη με τα υπερσύγχρονα τρένα και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την φωτογραφική σας μηχανή, ένα βιβλίο, χάρτες, τουριστικούς οδηγούς, έναν…υπνόσακο, άνετα παπούτσια και την πιστωτική σας κάρτα.

 

Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό
Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό

smartidea Οργανωθείτε με εκπτωτικές κάρτες

Κάντε απεριόριστα ταξίδια στην δεύτερη θέση με τις πιο δημοφιλής κάρτες InterRail και InterRail Youth κερδίζοντας σημαντικές εκπτώσεις.

Οι κάρτες αφορούν νέους έως 25 ετών και παιδιά από 12 ετών.

Ένα ταξίδι σε όλη την Ευρώπη για πάνω από ένα μήνα δεν θα ξεπεράσει τα 380€.

Ο ταξιδιώτης επιβιβάζεται στη δεύτερη θέση κάθε τρένου και μπορεί να πραγματοποιήσει απεριόριστα ταξίδια με τρένο σε μία ή περισσότερες χώρες για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 
Αν είστε πάνω από 26 ετών υπάρχει η κάρτα Global Pass Adult & Child και για πάνω από 60ετών η Global Pass Senior.

Με το One Country Pass, μπορείτε να ταξιδέψετε με έκπτωση μόνο σε μία χώρα της Ευρώπης.


Αν επιλέξετε να μετακινηθείτε στην Ευρώπη και με τις κοινές αμαξοστοιχίες με το εισιτήριο Railplus θα έχετε έκπτωση 25%.

 

Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό
Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό
Για ταξίδια στα Βαλκάνια υπάρχει η κάρτα Balkan Flexipass. Σας δίνει την δυνατότητα για απεριόριστα ταξίδια 5, 10 ή 15 ημερών μέσα σ’ ένα μήνα στην πρώτη θέση σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία και Μαυροβούνιο.
price Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ανάλογα με τις ημέρες του ταξιδιού και την ηλικία του ταξιδιώτη. Υπολογίστε 190€ για απεριόριστες διαδρομές σε διάστημα 5 ημερών και για 15 ημέρες μετακινήσεων 415€. 
Για γκρουπ 6 ατόμων και ταξίδι από την Ελλάδα προς Σλοβενία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Τσεχία προμηθευτείτε την κάρτα City Star.
access-info_logo_new-300x235 Πληροφορίες: www.interrail.net, www.trainose.com ή στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Σίνα 6, Αθήνα και Αριστοτέλους 18, Θεσσαλονίκη (9.00 π.μ-14.00μ.μ).
 
Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό
Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό

giftrain-1-150x150 Που μπορείτε να…πετάξετε με τρένο και φθηνά 

Αγγλία. Το Eurostar στην κυριολεξία τα… σπάει κάνοντας «βολίδα» την διαδρομή Παρίσι-Λονδίνο (έχει απορροφήσει το 70% της επιβατικής κίνησης) με κόστος εισιτηρίου 70€ –μπορεί να πετύχετε και χαμηλότερη προσφορά- όταν το πιο φθηνό αεροπορικό έχει 90€. Το συγκεκριμένο ταξίδι με το Eurostar προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία και θυμίζει περισσότερο αεροπλάνο, αφού περνάτε κανονικό έλεγχο εισιτηρίου και αποσκευών και πρέπει να είστε εκεί μισή ώρα νωρίτερα.

 

Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό
Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό

Βέλγιο. Οι χαμηλές τιμές της Thalys, τα δωρεάν σνακ στους επιβάτες, οι υπηρεσίες ιντερνετ και οι υψηλές ταχύτητες που σε ταξιδεύουν γρήγορα μέσα σε λίγη ώρα ανάγκασαν την Air France να καταργήσει την πτήση της Παρίσι – Βρυξέλλες αφού με το τρένο το κόστος είναι μόλις 44€ όταν το αεροπορικό εισιτήριο φτάνει τα 199€.
Βρυξέλλες- Κολωνία μόνο με 29€ (αντίστοιχο αεροπορικό από 220).
Αμβέρσα- Άμστερνταμ, 38€ με την αεροπορική μετάβαση στα 170€.
Untitledgif
Για προκρατήσεις 15-30 ημερών οι τιμές μειώνονται στα 2/3. 

 

Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό
Τρένο άνετο, γρήγορο και φθηνό

Ελβετία, Γενεύη-Μιλάνο σε τρεισήμισι ώρες από 20€ με το SBB, ενώ αεροπορικά σε μία ώρα και 56€.
Στην Γερμανία βρίσκεται ο παράδεισος των προσφορών στο ταξίδι με τρένο. Από 175€, για 3 μέρες μπορείτε να γυρίσετε όλη τη Γερμανία αν ταξιδεύετε μόνος. Για ζευγάρι το κόστος είναι 258€ για την β’ θέση και η 10ήμερη κάρτα κοστίζει 460€ για ένα ζευγάρι, στη β’ θέση. Οι επιβάτες της πρώτης θέσης απολαμβάνουν βιντεο- οθόνες στο κάθισμά τους ακόμα και τηλέφωνο. Ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στο ρεστοράν του τρένου.
Ισπανία. Μαδρίτη-Βαρκελώνη με Altaria μόλις 40€ όταν η φθηνότερη αεροπορική αγγίζει τα 69€.
Γαλλία. Με μόλις 56€ TGV σας έχει πετάξει σε 3,5 ώρες Παρίσι/Γενεύη.
Τσεχία ταξιδέψτε με το Pendolino Πράγα-Βιέννη από 22€ όταν η αντίστοιχη πτήση κοστίζει 390€.