“Χαρτογραφήστε” τα έξοδα στο ταξίδι

“Χαρτογραφήστε” τα έξοδα στο ταξίδι για να μην χαθείτε. Ο σωστός σχεδιασμός του ταξιδιού σας είναι το κλειδί να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Το «πάρε τα μισά ρούχα και τα διπλά λεφτά» στο ταξίδι είναι πια εκτός εποχής.

Αν ταξιδεύετε με οργανωμένο γκρουπ είναι εύκολο να οργανώσετε τα έξοδά σας και να είστε πειθαρχημένοι αφού ουσιαστικά όλα είναι προπληρωμένα.

Εκτός όμως γκρουπ…οργανωθείτε.

 

"Χαρτογραφήστε" τα έξοδα στο ταξίδι
“Χαρτογραφήστε” τα έξοδα στο ταξίδι

Υπολογίστε σωστά με χαρτί και μολύβι και αφήστε περιθώρια ευελιξίας ( +10% με -10% είναι ένα εφικτό ποσοστό) μέχρι εκεί που φτάνει η..τσέπη σας.

Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα ποσό για έκτακτες περιπτώσεις ή ανάγκες.

budget

Ένας έξυπνος τρόπος είναι να χωρίσετε τα έξοδα του ταξιδιού σας σε 4 ομάδες:

  • Μεταφορά
  • Κατάλυμα
  • Διατροφή
  • Ψυχαγωγία-αξιοθέατα


Ψάξτε προσφορές σε ξενοδοχεία και εισιτήρια. Αναζητείστε τις ευκαιρίες «της τελευταίας στιγμής» σε δωμάτιο και μεταφορά.

Στην περίπτωση που μετακινηθείτε με δικό σας μέσο σχεδιάστε την διαδρομή, υπολογίστε τα καύσιμα και ενημερωθείτε για τις τιμές στα  καταλύματα που θα μείνετε.

Προσοχή άλλο φθηνό κι άλλο φτηνιάρικο…

Το μίζερο δωμάτιο για παράδειγμα μπορεί να σας χαλάσει την διάθεση, αλλά το δωμάτιο χωρίς πανοραμική θέα δεν θα σας χαλάσει αρκεί να μην είναι τρώγλη.

Αντίθετα θα πετύχετε καλύτερη τιμή.

 

"Χαρτογραφήστε" τα έξοδα στο ταξίδι
“Χαρτογραφήστε” τα έξοδα στο ταξίδι

Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες και τις ώρες του ταξιδιού σας.

Μειώστε τον προϋπολογισμό σας επιλέγοντας πτήσεις ή δρομολόγια σε τρένα, πλοία νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ –που στην πλειοψηφία τους είναι πιο φθηνά- αρκεί να μην πληρώσετε του κόσμου τα λεφτά σε μετακινήσεις όπως για παράδειγμα διπλή ταρίφα σε ταξί.

Καλύτερες τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια θα πετύχετε Κυριακή αν η πτήση σας είναι εσωτερικού και για εξωτερικό Δευτέρα ή Τρίτη.

 

"Χαρτογραφήστε" τα έξοδα στο ταξίδι
“Χαρτογραφήστε” τα έξοδα στο ταξίδι

Το φαγητό μπορεί να ανεβάσει αρκετά τον προϋπολογισμό σας.

Κοιτάξτε αν σας συμφέρει να κλείσετε δωμάτιο με ημιδιατροφή ή να μείνετε σε κατάλυμα με κουζίνα.

Διαφορετικά μια καλή λύση είναι να ρωτήσετε τους ντόπιους για ήσυχα, φθηνά εστιατόρια και μπαράκια που συνήθως είναι κρυμμένα σε στενά.

Όσες φορές το…τόλμησα μου βγήκε σε καλό.

 

 

"Χαρτογραφήστε" τα έξοδα στο ταξίδι
“Χαρτογραφήστε” τα έξοδα στο ταξίδι
Φτιάξτε μια λίστα με τα μέρη και αξιοθέατα που θέλετε να δείτε και να επισκεφθείτε.Μάθετε από πριν τιμές εισιτηρίων και τυχόν  προσφορές.

Υπολογίστε ακόμα και το ποσό για δώρα και σουβενίρ που θέλετε να αγοράσετε.

Θυμηθείτε ότι η σωστή διαχείριση των χρημάτων ανοίγει τον δρόμο στο… όνειρο για το ταξίδι σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου!!!